Bolzano in KAC za prvaka

Finale sezone hokejske lige ICEHL, v kateri bo v naslednji tekmovala tudi ljubljanska SŽ Olimpija, se bo začel 11. t. m.
Fotografija: Hokejisti SŽ Olimpije se v naslednji sezoni vračajo v najmočnejše regionalno tekmovanje, v katerem se bo 11. t. m. začel finalni dvoboj Bolzana in KAC. FOTO: Blažž Samec/Delo.
Odpri galerijo
Hokejisti SŽ Olimpije se v naslednji sezoni vračajo v najmočnejše regionalno tekmovanje, v katerem se bo 11. t. m. začel finalni dvoboj Bolzana in KAC. FOTO: Blažž Samec/Delo.

V finalu sezone hokejske lige ICEHL, v kateri bo v naslednji nastopala tudi ljubljanska SŽ Olimpija, bosta igrala celovški KAC in južnotirolski Bolzano, ki je sinoči v polfinalu izločil moštvo Vienna. Celovčani so si že pred finalom zagotovili naslov avstrijskega prvaka.

Bolzano je v šesti polfinalni tekmi po podaljšku s 3:2 premagal Dunajčane, potem ko so gostje izenačili na 2:2 le devet sekund pred koncem rednega dela. Na koncu je Bolzano slavil s 3:2 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstil v finale regionalnega tekmovanja.

Celovčani so si mesto v finalu zagotovili z gladkim polfinalnim uspehom s 4:1 v zmagah proti Salzburgu.
Finale, igrajo na štiri zmage, se bo začel 11. t. m. v Bolzanu.

Ker je v finalu razširjenega avstrijskega prvenstva tudi klub iz sosednje Italije, pa je KAC že pred odločilnimi tekmami postal prvak Avstrije. Skupno je to za rdeče iz Celovca že 32. državna lovorika.

Preberite še:

Komentarji: