Branilci naslova začeli z domačim porazom

Sezona v NHL se je odprla s prepričljivo zmago Pittsburgha proti dvakratnemu zaporednemu prvaku Tampa Bay. LA Kings in Anže Kopitar v petek gostijo Las Vegas.
Fotografija: Pingvini iz Pittsburgha so že ob odprtju sezone NHL presenetili prvaka s Floride Tampo Bay. FOTO: Charles Leclaire/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Pingvini iz Pittsburgha so že ob odprtju sezone NHL presenetili prvaka s Floride Tampo Bay. FOTO: Charles Leclaire/Usa Today Sports

Ponoči se je začela nova hokejska sezona v ligi NHL. Prvak Tampa Bay je doma kar z 2:6 izgubila proti Pittsburghu, Las Vegas pa je v uvodu v sezono premagal novince v ligi Seattle s 4:3.

Tampa na Floridi ni razveselila svojih navijačev. Novinec v ekipi Pittsburgha Danton Heinen, Brian Boyle, ki je zaigral prvič po 14 mesecih, in Dominik Simon so do 32. minute poskrbeli za vodstvo železarjev s 3:0. Anthoni Cirelli je tri minute kasneje znižal zaostanek lanskih zmagovalcev Stanleyjevega pokala, na +3 pa je pred koncem druge tretjine spet povišal Teddy Blueger, ko so gostitelji že zamenjali vratarja z igralcem na ledu.

Ko je Alex Killorn v 57. minuti znižal na 4:2, je domačim vrnil upanje le za kratko. Evan Rodrigues in Bryan Rust sta v naslednjih dveh minutah postavila končni izid, saj so gostitelji spet tvegali vse in iz gola vzeli vratarja. Pittsburgh pa bo še močnejši po vrnitvi prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki je gostovanje v Tampi izpustil zaradi poškodbe zapestja.

Še bolj zanimivo je bilo v ameriški prestolnici igralništva v Nevadi. Max Pacioretti z dvema goloma in Jonathan Marchesault sta do 37. minute poskrbela za vodstvo gostiteljev s 3:0. Še pred drugim odmorom pa sta Seattle približala Ryan Donato s prvim golom v ligi in Jared McCann. Ko je Morgan Geekie v 48. minuti zadel za 3:3, sta moštvi krenili od začetka. A le 35 sekund kasneje je Chandler Stephenson postavil končni izid.

V noči na petek bo Las Vegas na krilih prve zmage gostoval v Los Angelesu pri kraljih in slovenskem zvezdniku lige Anžetu Kopitarju.

Za ligo pa je najbolj pomembno, da se v tej sezoni vrača v predkoronski modus z 82 tekmami v predtekmovanju.

Preberite še:

Komentarji: