Brez Jana Muršaka na SP

Odsotnost olimpijskega kapetana risov na prvenstvu v Kazahstanu ne bo presenetljiva  – Moštvu se bo zdaj pridružil Jan Drozg.
Fotografija: Jan Muršak je nazadnje igral na SP pred dvema letoma v Parizu. 
FOTO AFP
 
Odpri galerijo
Jan Muršak je nazadnje igral na SP pred dvema letoma v Parizu.  FOTO AFP  

Ivo Jan, selektor slovenske hokejske reprezentance, je uradno potrdil, da Jana Muršaka, napadalca švicarskih finalistov iz Berna, ne bo na letošnjem SP skupine B, od 29. aprila do 5. maja v Kazahstanu. 

O težavah kapetana risov na zadnjem olimpijskem turnirju nam je Jan namignil že v pogovoru v današnji izdaji Dela, saj so se pri omenjenem hokejistu v zadnjih treh sezonah zdravstveni zapleti razvrščali po tekočem traku, obenem zdaj nastopa v zahtevni finalni seriji v Švici, kjer bo šele danes ob izidu 1:1 v dvoboju na štiri zmage tekma št. 3. Muršaka je bil selektor pripravljen čakati, toda po ponedeljkovem dopoldanskem pogovoru med njima je jasno, da ga na tem prvenstvu, podobno kot lani v Budimpešti, ne bo.

Pričakovati pa je, da se bo risom zdaj pridružil še eden od učencev mariborske hokejske šole, Jan Drozg, ki je končal svojo sezono pri podružničnem moštvu Pingvinov iz Pittsburgha.

Preberite še:

Komentarji: