Brez Jana Muršaka na SP

Odsotnost olimpijskega kapetana risov na prvenstvu v Kazahstanu ne bo presenetljiva  – Moštvu se bo zdaj pridružil Jan Drozg.

Objavljeno
15. april 2019 17.45
Posodobljeno
15. april 2019 17.45
Jan Muršak je nazadnje igral na SP pred dvema letoma v Parizu. 
FOTO AFP
 
Ljubljana - Ivo Jan, selektor slovenske hokejske reprezentance, je uradno potrdil, da Jana Muršaka, napadalca švicarskih finalistov iz Berna, ne bo na letošnjem SP skupine B, od 29. aprila do 5. maja v Kazahstanu. 

O težavah kapetana risov na zadnjem olimpijskem turnirju nam je Jan namignil že v pogovoru v današnji izdaji Dela, saj so se pri omenjenem hokejistu v zadnjih treh sezonah zdravstveni zapleti razvrščali po tekočem traku, obenem zdaj nastopa v zahtevni finalni seriji v Švici, kjer bo šele danes ob izidu 1:1 v dvoboju na štiri zmage tekma št. 3. Muršaka je bil selektor pripravljen čakati, toda po ponedeljkovem dopoldanskem pogovoru med njima je jasno, da ga na tem prvenstvu, podobno kot lani v Budimpešti, ne bo.

Pričakovati pa je, da se bo risom zdaj pridružil še eden od učencev mariborske hokejske šole, Jan Drozg, ki je končal svojo sezono pri podružničnem moštvu Pingvinov iz Pittsburgha.