Calgary po drami do zmage v podaljšku (VIDEO)

Gledalci v Calgaryju so pospremili zmago domače hokejske ekipe proti Philadelphii v podaljšku s 6:5. 
Fotografija: Sean Monahan je bil eden od junakov Calgaryja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sean Monahan je bil eden od junakov Calgaryja. FOTO: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek na sporedu štiri tekme. Calgary je v podaljšku ukanil Philadelphio, zmagoviti gol je v podaljšku dosegel Johnny Gaudreau. Anaheim je doma s 6:3 premagal Dallas, Chicago je bil z istim izidom boljši od Pittsburgha, zasedba iz Las Vegasa je v gosteh premagala New York Islanders s 3:2.

Pri Calgaryju se je izkazal Matthew Tkachuk, ki je zbral kar štiri podaje, domača ekipa pa je v končnici rednega dela uprizorila prvovrsten preobrat in izničila zaostanek 3:5. Minuto in osem sekund pred koncem je na 4:5 znižal Šved Rasmus Andersson, sedem sekund pred koncem dramatičnega dvoboja pa je na 5:5 izenačil Sean Monahan.



Hokejisti iz Las Vegasa so se v minuli krstni sezoni prebili v finale Stanleyjevega pokala in nato klonili proti Washingtonu, na današnjem obračunu v velikem jabolku pa so bili boljši od otočanov s 3:2 in na zadnjih enajstih tekmah dosegli že deveto zmago. Zmagoviti gol za igralce iz Nevade je v zadnji tretjini prispeval Čeh Tomaš Nosek.

V vetrovnem mestu je domača zasedba prekinila niz osmih porazov in na kolena položila Pittsburgh. Tekmo sta zaznamovala Jonathan Toews, ki je z golom in dvema podajama dosegel že svojo 700 točko v ligi NHL, domači vratar Corey Crawford pa je zbral kar 40 obramb. Pri pingvinih je blestel Bryan Rust, ki je dosegel "hat-trick".

V Kaliforniji je Anaheim dokaj zanesljivo premagal Dallas s 6:3. Češki napadalec Ondrej Kase je dosegel svoj prvi "hat-trick" na severnoameriških ledenih ploskvah, Ryan Getzlaf pa je z današnjima dvema asistencama zbral že 901 točko v ligi NHL.
Zasedba iz Los Angelesa, kjer igra slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, bo v noči na petek gostovala pri ekipi Columbus Blue Jackets.

Komentarji: