Carolina pot do zmage tlakovala v prve pol minute

V noči na ponedeljek so v ligi NHL odigrali pet tekem, hokejisti Caroline pa so ob zmagi z 2:1 proti New Jerseyju oba gola dosegli v prvih 30 sekundah. 
Fotografija: Carolina je slavila po zaslugi izvrstnega začetka tekme. FOTO: AP
Odpri galerijo
Carolina je slavila po zaslugi izvrstnega začetka tekme. FOTO: AP

Gledalci, ki so v Raleighu zamudili začetek tekme, so zamudili vse bistveno. Kajti Justin Williams in Micheal Ferland sta dosegla zadetka v 22. in 30. sekundi tekme. Zadetka v prve pol minute tekme sta nov klubski rekord Caroline, v zgodovini lige NHL pa sta se dva tako hitro dosežena gola uvrstila na peto mesto med podobnimi časovnimi dosežki.

Drugačno časovno taktiko so ubrali pri Coloradu. Če so pri domači ekipi iz Anaheima v podaljšku že razmišljali, kako bodo izvajali kazenske strele, je imel Mikko Rantanen drugačne načrte. Le 1,3 sekunde pred koncem podaljška, ko je imela njegova ekipa številčno prednost, je zadel za končno zmago s 4:3. Rantanen je za dobro mero pred tem dodal še dve podaji in je zdaj z osmimi goli in skupno 32 točkami prvi na strelski lestvici lige.



Pri Chicagu so imeli na poti do zmage v vratih zelo razpoloženega vratarja. Corey Crawford je tekmecem iz vrst Minnesote ubranil 39 strelov, ob golih Jonathana Toewsa in Brandona Saada v prvi tretjini ter Dominika Kahuna na prazen gol v zadnji minuti pa je bilo to dovolj za zmago s 3:1.

Hokejisti slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja iz Los Angelesa, ki so z le šestimi zmagami trenutno najslabša ekipa v NHL, bodo naslednjo tekmo igrali v noči na torek, ko bodo gostovali pri St. Louisu.

Komentarji: