Čimžar zadel za zmago v podaljšku

Jeseničani po izjemnem boju ugnali branilce naslova iz Asiaga
Fotografija: Luka Kalan (desno) je zabil prvi gol v sobotnem hokejskem derbiju na Jesenicah.
FOTO Roman Šipić
Odpri galerijo
Luka Kalan (desno) je zabil prvi gol v sobotnem hokejskem derbiju na Jesenicah. FOTO Roman Šipić

Jesenice – Po četrtkovi točki v Vipitenu, ki so si jo jeseniški hokejisti priigrali za neodločen izid po 60 minutah, so imeli le malo časa za oddih, saj je bil že v soboto pred njimi derbi 3. kola alpske lige, v katerem so se pomerili z branilci lovorike iz Asiaga. Po izjemnem boju so se veselili zmage v podaljšku z 2:1 (1:0, 0:1, 0:0  – 1:0).

Trener Gaber Glavič je bil v pričakovanju te tekme zelo previden, saj se je zavedal kakovosti tekmeca s trenerjem Thomasom Barrassom z dolgoletnimi izkušnjami z ledenih ploskev NHL, povrhu pa med železarji vnovič ni bilo poškodovanega Davida Rodmana.

A gostitelji so dobro in zbrano začeli, dober pristop pa kronali z vodilnim golom Luke Kalana ob prednosti igralca več. Obe moštvi sta sicer pred 700 gledalci igrali odgovorno v obrambi, priložnosti ni bilo veliko. Gostje so izenačili sredi druge tretjine, tako kot pred dnevi na Južnem Tirolskem pa tudi v Podmežakli ni bilo odločitve o zmagovalcu po rednem delu. Nato pa je pol minute pred koncem podaljška bliskovito pred vrata gostov prodrl Tadej Čimžar in z golom priigral svojemu moštvu drugo točko.
Ob naslednjem koncu tedna Jeseničane čaka dvojček gostovanj v Milanu in Feldkirchu.

Komentarji: