Colbrelli najhitrejši v drugi etapi Pariz-Nice

Italijan Sonny Colbrelli je zmagal v ciljnem šprintu druge etape dirke Pariz-Nica, ki jo je spet zaznamoval dež in močan veter.

Objavljeno
06. marec 2017 17.34
TOPSHOT-CYCLING-ABU DHABI-TOUR
N. Gr.
N. Gr.

Amilly - Nedeljska prva etapa dirke je bila veliko bolj pretresljiva, kot bi si favoriti za visoko uvrstitev v skupnem seštevku želeli. Veter je peloton razbil na prafaktorje in v ospredju je ostala le peščica kolesarjev. Zmago in rumeno majico je osvojil nekdanji francoski državni prvak Arnaud Demare, blizu najboljšim je končal tudi Kristijan Koren.

Danes je bilo vreme zelo podobno, v dežju in zelo močnem vetru so trpeli tudi vsega hudega vajeni belgijski kolesarji. Slovenci so se tokrat držali nekoliko bolj v ozadju, kljub pogumnemu napadu Philippa Gilberta pa je v zadnjih pet kilometrov skupina vstopila skupaj.

Kristijan Koren je dobre tri kilometre pred ciljem poizkusil presenetiti konkurenco, privozil si je dobrih 100 metrov prednosti, a je bil v skupnem seštevku preveč nevaren Demareju, da bi mu lahko ekipa FDJ pustila etapno zmago. V ciljnem šprintu je Sonny Colbrelli na veter prišel že 300 metrov pred ciljem, a je nekako uspel zadržati hitrost in prodirajočega Demara, ki se je tokrat moral zadovoljiti s tretjim mestom. Drugi je bil John Degenkolb

V zaključku je Colbrelliju do zmage pomagal tudi Luka Pibernik, ki je bil zelo dejaven v zadnjih 20 kilometrih. Najprej je pomagal pri lovu na Gilberta, nato pa Italijana ohranjal v varnem zavetju pelotona. Grega Bole, Borut Božič in Jan Polanc etape nisto končali v prvi skupini. 

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, v vodstvu ostaja Arnaud Demare (FDJ), ki ima pred rojakom Julianom Alaphilippom (QuickStep-Floors) le šest sekund prednosti. Najvišje uvrščeni Slovenec je Kristijan Koren (Cannondale-Drapac), ki se v zahtevnih deževnih in vetrovnih razmerah počuti odlično. Na 10. mestu za vodilnim zaostaja le 31 sekund, pravi test njegove pripravljenosti pa bo posamični kronometer z zahtevnim trikilometrskim vzponom na koncu, ki bo na vrsti v četrti etapi.