Colorado naprej, Toronto povedel v zmagah

V ligi NHL je na zahodu Colorado Avalanche po petih tekmah napredoval v drugi krog končnice.
Fotografija: Coloradu, ki je bil po rednem delu na zahodu osmi, se je prvič po letu 2008 uspelo prebiti skozi prvi krog končnice. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Coloradu, ki je bil po rednem delu na zahodu osmi, se je prvič po letu 2008 uspelo prebiti skozi prvi krog končnice. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports

V severnoameriški hokejski ligi NHL je na zahodu Colorado Avalanche po petih tekmah napredoval v drugi krog končnice. Tokrat so gostitelje Calgary Flames premagali s 5:1. Na vzhodu pa so hokejisti Toronto Maple Leafs prišli do vodstva s 3:2 v zmagah nad Boston Bruins.

Coloradu, ki je bil po rednem delu na zahodu osmi, se je prvič po letu 2008 uspelo prebiti skozi prvi krog končnice. Na zadnji tekmi sta Mikko Rantanen in Colin Wilson dosegla po dva gola in podajo, Nathan MacKinnon in Tyson Barrie pa sta v statistiko vpisala vsak po tri podaje. Philipp Grubauer je zbral 28 obramb, premagal ga je le Calgaryjev T.J. Brodie.

Colorado se bo v nadaljevanju pomeril z zmagovalcem dvoboja med San Jose Sharks in Vegas Golden Knights, trenutno v zmagah vodi Vegas s 3:2.



Prvič po širitvi lige NHL v sezoni 1967/68 se je zgodilo, da sta najboljši moštvi rednega dela izpadli v prvem krogu končnice. S Tampo Bay Lightning, ki je osvojila predsedniški pokal, je v štirih tekmah opravilo moštvo Columbus Blue Jackets.

V Bostonu, Kanadčani so slavili z 2:1, so vsi trije zadetki padli v zadnjem delu igre. Najprej so v razmiku dobrih dveh minut dvakrat zadeli gostje, uspešna sta bila Auston Matthews in Kasperi Kapanen, ki je podal pri prvem golu. Domači so v zadnji minuti uspeli znižati izid z golom Davida Krejčija, a je zmaga kljub temu pripadal Torontu, ki zdaj vodi s 3:2 v zmagah. Naslednja, mogoče že odločilna tekma, bo v Torontu v nedeljo.

Preberite še:

Komentarji: