Colorado se je s šestico v mreži letalcev približal stotici

Vodilna ekipa lige NHL Colorado Avalanche je na svojem ledu visoko ugnala Philadelphia Flyers (6:3), branilec Cale Makar pa je spisal zgodovino kluba.
Fotografija: Oskar Lindblom in Cale Makar (8) se borita za plošček v dvorani Ball Arena. FOTO: Ron Chenoy/USA Today Sports
Odpri galerijo
Oskar Lindblom in Cale Makar (8) se borita za plošček v dvorani Ball Arena. FOTO: Ron Chenoy/USA Today Sports

Kanadski zvezdnik Cale Makar je z goloma v mreži Philadelphie podrl rekord franšize po številu golov v eni sezoni med branilci. Po strelu iz zapestja v zadnji tretjini se je razveselil že 24. zadetka, s čimer je prekosil dosežek Latvijca Sandisa Ozolinsha iz leta 1997.

»Ko sem na ledu in poskušam početi, kar počnem, to ni v mojih mislih. Resnično se tega nisem takoj zavedel,« je dejal Makar, ki so ga o rekordu podučili šele soigralci na klopi. Bolj se je sinoči ukvarjal z napakama, po zaslugi katerih je letalcem pomagal do dveh zadetkov. A to ni preveč pokvarilo večera vodilni ekipi lige, ki je že prvo tretjino dobila s 4:1 in proti vratarju Philadelphie Carterju Hartu skupno poslala kar 51 strelov do konca obračuna.

Nazem Kadri je v prvi tretjini poleg zadetka še dvakrat asistiral, zadeli so še J.T. CompherMikko Rantanen in na svoj 28. rojstni dan še Kurtis MacDermidPavel Francouz je ustavil 29 strelov, Colorado pa je zdaj pri 97 točkah in na pragu tega, da še drugič zapored osvoji predsedniški pokal kot najboljša ekipa rednega dela sezone.

Ovečkin odločil v Buffalu

Slavili so tudi prvi zasledovalci Colorada v zahodni konferenci, Calgary Flames, možje iz olimpijskega mesta so s 4:2 premagali najslabšo ekipo zahoda Arizona Coyotes. New York Rangers so v vzhodni konferenci premagali možne tekmece v prvem krogu končnice Pittsburgh Penguins s 5:1. Z zmago zdaj za tretjo ekipo vzhoda pingvini na četrtem mestu zaostajajo za točko. Chris Kreider je dosegel dva gola, Mika Zibanejad tri podaje, vratar Igor Šesterkin pa je za zmago na derbiju vzhoda zbral 20 točk. Med strelce za rangerje so se vpisali še Alexis Lafreniere, Frank Vatrano in novinec Andrew Copp.

Nikolaj Ehlers je bil junak večera v Manitobi, saj je zadel že po 21 sekundah podaljška in prinesel Winnipeg Jets zmago po podaljšku nad Columbus Blue Jackets s 4:3. Šele kazenski streli pa so odločili tekmo v Buffalu, kjer je zmago za goste s 4:3 zapečatil zvezdnik Washington Capitals Aleksander Ovečkin. Gostje so zaostajali z 2:3, Ovečkin pa je najprej s svojim 41. zadetkom v sezoni ter devetim na zadnjih 11 tekmah izenačil razmerje moči, nato pa še odločil tekmo.




Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: