Columbus le še zmago od podviga Kopitarjevih Kraljev (VIDEO)

Tampa je bila najboljša v rednem delu sezone, a bo, kot kaže, hitro izpadla iz končnice lige NHL.
Fotografija: Hokejisti Columbusa so proti Tampi slavili še tretjo zmago. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Hokejisti Columbusa so proti Tampi slavili še tretjo zmago. FOTO: AFP

Columbus Blue Jackets in New York Islanders so vse bližje drugemu kroge končnice v severnoameriški hokejski ligi NHL. Obe ekipi vzhoda sta v prvem krogu izločilnih bojev dosegli še tretji zmagi.

Columbus Blue Jackets so presenečenje končnice, saj so tik pred tem, da izločijo letošnje zmagovalce predsedniškega pokala Tampa Bay Lightning, ki so jih v domači dvorani ugnali s 3:1. To je nazadnje leta 2012 uspelo Anžetu Kopitarju z Los Angeles Kings, ko so Kralji ugnali tedaj najboljšo ekipo rednega dela sezone Vancouver.



Za Columbus so zadeli Matt Duchene in Oliver Bjorkstrand v drugem delu ter Cam Atkinson minuto pred koncem, potem ko je Tampi v 45. minuti upanje vrnil Ondrej Palat.


Preobrat Otočanov


Ekipa iz New Yorka je v Pittsburghu lovila zaostanek, potem ko je Garrett Wilson domače popeljal v vodstvo, a sta že v prvem delu za preobrat poskrbela Jordan Eberle in Brock Nelson. Zmago s 4:1 sta v zadnjem delu potrdila Leo Komarov in Anders Lee.



Na Zahodu je Winnipeg ugnal St. Louis v gosteh s 6:3 in znižal zaostanek v zmagah na 1:2. Z dvema goloma je bil najbolj razpoložen Kyle Connor.



Mark Stone je za Vegas Golden Knights dosegel tri gole in prispeval še dve podaji. FOTO: AFP
Mark Stone je za Vegas Golden Knights dosegel tri gole in prispeval še dve podaji. FOTO: AFP


Zmage s 6:3 pa so se veselili tudi Vegas Golden Knights, ki proti San Joseju prav tako v zmagah vodijo z 2:1. Blestela sta Mark Stone in Paul Stastny. Prvi je prvič v karieri dosegel tri gole na tekmi in temu dodal dve podaji, drugi po dva gola in podaji.



Preberite še:

Komentarji: