Dober začetek mladih hokejistov na Bledu

Hokejska reprezentanca do 20 let je za začetek premagala Ukrajino s 3:1, junak je bil Jan Drozg.

Objavljeno
09. december 2017 20.21
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Bled - Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na Bledu začela svetovno prvenstvo divizije I (skupina B). Slovenci na domačem terenu lovijo prvo mesto in napredovanje v višji kakovostni razred, danes so tekmovanje začeli z zmago, Ukrajino so ugnali s 3:1 (0:0, 2:1, 1:0).

Njihovi tekmeci na SP, ki se bo končalo v petek, so še Italija, Litva, Norveška in Poljska. SP sta začeli Italija in Poljska, izid je bil 4:9, po slovenski tekmi bo ob 20. uri na sporedu še dvoboj Litva - Norveška.

Danes so Slovenci po zadržanem začetku in nekaj dobrih obrambah Žige Kogovška do vodstva prišli v 22. minuti, ko je v polno zadel Jan Drozg. Isti igralec je povišal na 2:0 pet minut pozneje, ko je imela Slovenija številčno prednost, a so pred koncem drugega dela igre "power play" izkoristili tudi tekmeci za znižanje na 1:2.

Zadnji del tekme so slovenski igralci začeli podobno kot drugega, saj so bili uspešni že ob prvem prihodu pred ukrajinski gol. Zadel je Jaka Sodja, prednost dveh golov pa so Slovenci zadržali kljub pritiskom tekmecev in še eni njihovi prednosti igralca več, ki pa je ostala neizkoriščena.

Selektor Gorazd Rekelj je v ekipo na Bledu povabil vratarje Žigo Kogovška, Uroša Plavca in Luko Sotlarja, branilce Lana Bruna Rauha, Nejca Brusa, Jakoba Jugovica, Tineta Klofutarja, Gašperja Korošca, Petra Pavca, Nejca Stojana, Žigo Urukala ter napadalce Matevža Bana, Nika Brgleza, Jana Drozga, Filipa Jerama, Roka Kapela, Aneja Kujavca, Luko Pretnarja, Patrika Rajsarja, Marka Severja, Jako Sodjo, Erika Svetino, Jako Šturma, Maja Tavčarja in Patrika Tišlarja.

Naslednja tekma Slovenija čaka v nedeljo, ob 16.30 bo njena tekmica Litva.