Dolgoročni cilj SŽ Olimpije tudi vrnitev v EBEL

Trener Jure Vnuk: Igralce moram pohvaliti, saj se držijo vsega dogovorjenega. Moštvo še lahko zraste in stori korak naprej.
Fotografija: Obe domači kroni in polfinale alpske lige - tako visoko merijo zmaji v novi sezoni. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Obe domači kroni in polfinale alpske lige - tako visoko merijo zmaji v novi sezoni. FOTO: Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Državni podprvaki, hokejisti SŽ Olimpije, so priprave za novo sezono, v kateri imajo jasno in smelo postavljene cilje, začeli že pred mesecem dni, strokovni štab na čelu s trenerjem Juretom Vnukom pa poudarja, da so igralci, ki so dosedanji del opravili po načrtih, dobro pripravljeni za uresničitev ciljev, je poročala STA. Zmaji so se prvič zbrali 30. julija, že tedaj je klubsko vodstvo izpostavilo dva jasna cilja: osvojitev obeh domačih kron, ligaške in pokalne, ter uvrstitev v polfinale alpske lige.

Jure Vnuk je zadovoljen s pristopom. FOTO: Roman Šipić/Delo
Jure Vnuk je zadovoljen s pristopom. FOTO: Roman Šipić/Delo


Čim bolj slovenski kader


Predsednik Miha Butara je sprva izpostavil, da vodstvo zasleduje zamisel čim bolj slovenske zasedbe: »Fantje so priprave oddelali zelo profesionalno. Zelo dobro pripravljeni vstopamo v sezono. Vrnitev v EBEL je trenutno še nerealen, zato pa dolgoročni cilj. Finančno moramo klub pripeljati v stanje, da si bomo to lahko privoščili. Delamo v tej smeri.« Butara je zatrdil, da bo premike na tem področju razkril takoj, ko bo jasno kaj več.

Aleš Mušič si je nadel kapetanski trak. FOTO: Roman Šipić/Delo
Aleš Mušič si je nadel kapetanski trak. FOTO: Roman Šipić/Delo


Moštvo še lahko zraste


Z odnosom igralcev, ki so se že veselili zmage v prvem večnem derbiju v sezoni nad SIJ Acronijem Jesenicami (2:0), je zadovoljen tudi trener Vnuk: »Poleti sem se veliko posvečal programu priprav, ki smo se jih lotili zelo strokovno. Igralce moram pohvaliti, saj se držijo vsega dogovorjenega. Moštvo še lahko zraste in stori korak naprej. V vsak dvoboj bomo šli stoodstotno.«

Med okrepitvami je tudi branilec Aleš Kranjc. FOTO: Roman Šipić/Delo
Med okrepitvami je tudi branilec Aleš Kranjc. FOTO: Roman Šipić/Delo


Povratnik Mušič s kapetanskim trakom


Povratnik v Olimpijin dres Aleš Mušič pa si je nadel tudi kapetanski trak: »Priprave so bile in so še vedno naporne. Vsi smo prišli zelo dobro pripravljeni, zato je bilo lažje trenirati. Ekipa je mlada, vzdušje pozitivno, veliko je smeha. Zelo dobro smo odigrali pripravljalna turnirja, kar potrjuje visoko raven priprav. Izpiliti moramo še, kar nam manjka, časa je dovolj.«
 

Komentarji: