Edmonton do zmage, McDavid že pri stotici (VIDEO)

Hokejisti Edmontona so v gosteh premagali San Jose Sharks po podaljšku s 4:3. 
Fotografija: Connor McDavid je že pri stotem golu v karieri, čeprav je star šele 21 let. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Connor McDavid je že pri stotem golu v karieri, čeprav je star šele 21 let. FOTO: Reuters

Hokejisti San Jose Sharks so na edini tekmi večera v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani po podaljšku izgubili proti Edmonton Oilers. Naftarji, ki jih je kot trener prvič vodil Ken Hitchcock, Connor McDavid pa je dosegel stoti gol kariere, so po podaljšku slavili s 4:3. Junak večera je bil Leon Draisaitl, ki je zadel po 51 sekundah podaljška.

Edmonton Oilers so dan začeli s tem, da so odpustili trenerja Todda McLellana in ga zamenjali s Hitchcockom, končali pa s prvo zmago po treh zaporednih porazih in skupno s komaj drugo na zadnjih osmih tekmah.

Naftarji so zaostajali v začetku zadnje tretjine, ko je McDavid pripravil gol za izenačenje - strelec je bil Drake Caggiula -, McDavid je bil odločilen tudi pri zadetku v podaljšku, ko je podal Draisaitlu, ta pa je ukanil domačega vratarja Martina Jonesa. Vratar gostov Mikko Koskinen je zbral 22 obramb.



Slovenski zvezdnik lige NHL Anže Kopitar bo s svojimi Los Angeles Kings, najslabšo ekipo celotnega prvenstva NHL, naslednjo tekmo odigral v četrtek, ko bo s soigralci v Staples Centru gostil Colorado Avalanche.

Preberite še:

Komentarji: