Enajsta zaporedna zmaga Jeseničanov, Olimpija uspešna s 6:0

Gorenjci so tokrat v gosteh premagali ekipo Steel Wings Linz s 3:1, Ljubljančani so doma ugnali Fasso.
Fotografija: Jeseniški hokejisti so proslavili nogo zmago. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Jeseniški hokejisti so proslavili nogo zmago. FOTO: Uroš Hočevar

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na tekmi alpske lige v gosteh premagali ekipo Steel Wings Linz s 3:1 (0:0, 1:1, 2:0). Delo so nadaljevali tam, kjer so ga končali pred premorom pred enim tednom, z novo zmago. Zanjo so se morali sicer nepričakovano potruditi, a so nazadnje strli odpor zadnjeuvrščene ekipe lige in dosegli že 11. zaporedno zmago. Z njo pa so tudi prehiteli Pustertal na lestvici in so zdaj drugi, zaostajajo le še za slovenskimi tekmeci iz Ljubljane, ki so danes premagali Fasso s s 6:0 (2:0, 2:0, 2:0).

Status favorita je bil pred dvobojem v Linzu jasno na strani železarjev, ki pa so potrebovali skoraj polovico tekme, da so prvič premagali domačega vratarja. Luca Egger je klonil v 28. minuti, ko je za 1:0 zadel Blaž Tomaževič. A Linz se ni predal, ob številčni prednosti ob izključitvi Mirka Djumića pa je v 35. minuti tudi izenačil.

Začetek zadnjega dela je bil za slovensko ekipo odličen, saj je Jaka Sodja zadel že v 17. sekundi. Toda kljub pritisku gostov je bil to do zaključka edini gol v tretjini, zato so domači ob koncu tvegali še brez vratarja, da bi izsilili podaljšek. Tik pred koncem tekme je v zadnji sekundi Žan Jezovšek nato zadel še prazno mrežo in potrdil nove tri točke.


Nejc Simšič zadel dvakrat


SŽ Olimpija, v postavi sta bila tudi zadnji okrepitvi Žiga Pešut in Luka Vidmar, je le v začetnih minutah dovolila gostom, da so upali na ugoden izid. Ko je v deseti minuti Nik Simšič dosegel prvi gol, ji je steklo. V prvi tretjini je zadel še Gal Koren. Že kmalu na začetku druge je natančno podajo Tadeja Čimžarja pričakal Žiga Pance, nastavil palico in povišal na 3:0. V zadnji minuti pred odmorom pa je mrežo tekmecev zatresel še Pešut.

Ljubljančani so do konca dosegli še dva gola, najprej Anže Ropret, delo pa je s svojim drugim zadetkom na tekmi dokončal Simšič.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: