Finalista za Stanleyjev pokal le z enim nagrajencem

Auston Matthews iz Toronto Maple Leafs je v glasovanju novinarjev prejel nagrado za najkoristnejšega igralca sezone v NHL.
Fotografija: Napadalec Toronta Maple Leafs Auston Matthews je prejel prestižno priznanje za najkoristnejšega hokejista v NHL v sezoni 2021/22. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Odpri galerijo
Napadalec Toronta Maple Leafs Auston Matthews je prejel prestižno priznanje za najkoristnejšega hokejista v NHL v sezoni 2021/22. FOTO: Bruce Bennett/AFP

Colorado in  Tampa Bay se potegujeta za najprestižnejšo hokejsko lovoriko v NHL, a najkoristnejši hokejist sezone 2021/22 prihaja iz drugega moštva. Auston Matthews iz Toronto Maple Leafs je v glasovanju novinarjev prejel nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) sezone. Napadalec je bil v prvi strelec s 60 goli, za najboljšega pa so ga izbrali tudi v sindikatu hokejistov NHLPA.

Matthews, ki je v vsaki od svojih šestih sezon v NHL dosegel vsaj 34 zadetkov, prvi strelec sezone pa je bil tako leta 2021 kot 2022, je v boju za nagrado Hart premagal Connorja McDavida iz ekipe Edmonton Oilers, lanskega MVP, ter vratarja New York Rangers, Igorja Šesterkina.

»Rad bi se zahvalil svoji ekipi. Vsem, od vrha do tal. Seveda hvala tudi navijačem, nič se ne more primerjati z igranjem v domači dvorani,« je ob tem dejal Matthews.

Nagrado Norris za najboljšega branilca sezone je prejel Cale Makar (Colorado Avalanche), ki je pomagal ekipi iz Denverja do prvega mesta na zahodu. Makar se z ekipo ta čas meri v finalu Stanleyjevega pokala proti Tampi.

Novinec leta je postal 21-letni Nemec Moritz Seider (Detroit Red Wings), nagrado Vezina za najboljšega vratarja pa je prejel Šesterkin.

Preberite še:

Komentarji: