Finec v tivolskih vratih

Ljubljančani bodo imeli po dolgem času tujca v svojih vrstah.

Objavljeno
01. junij 2020 15.40
Posodobljeno
01. junij 2020 15.40
Paavo Hölsä bo branil vrata Olimpije. FOTO: SŽO
STA
STA
Ljubljana - Hokejiste SŽ Olimpije je okrepil vratar Paavo Hölsä, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba. To je prva tuja okrepitev v treh sezonah v tem moštvu, doslej so v ljubljanskem klubu sodelovali samo s slovenskimi hokejisti.

Pri Olimpiji so iskali vratarsko okrepitev, potem ko se je njihov prvi vratar Žan Us po sezoni 2019/20, ki je sicer ostala brez tekmovalnega razpleta, preselil k večnim tekmecem na Jesenice. V moštvu sicer ostaja drugi vratar Tilen Spreitzer, s katerim so pred dnevi podaljšali pogodbo.

Zdaj so v taboru zadnjih državnih prvakov za prvega vratarja v Ljubljano sklenili pripeljali 25-letnega Finca. Paavo Hölsä je nazadnje igral za ekipo RoKi iz Rovaniemija v drugi najmočnejši finski ligi Mestis. V tem tekmovanju je 177 cm visoki vratar zbral 155 nastopov.
 

Veseli se navijačev


»Veselim se, da se bom v naslednji sezoni pridružil ekipi Olimpije. Verjamem, da bomo odlična ekipa in se bomo v vseh tekmovanjih dobro borili. Upam, da nas bo na tribunah podpiralo veliko navijačev. Se vidimo v Tivoliju,« je sporočil Hölsä, ki bo v Ljubljano prišel pred začetkom treningov na ledu.

image
Ivo Jan je zadovoljen z dogovorom. FOTO: Roman Šipić


Zadovoljen je tudi trener zeleno-belih Ivo Jan: »Iskali smo zamenjavo za Žana Usa in v tem kontekstu smo našli finskega vratarja. Vesel sem, da smo hitro našli zamenjavo, saj je v tem času zaradi razmer trg dokaj miren. Verjamem, da se bo Paavo odlično odrezal in da bo med boljšimi vratarji v ligi. Trenutno je zadovoljstvo obojestransko.«