Glavič v pismu tudi o predsednikovih lažeh

Jesenice danes proti močnemu Feldkirchu
Fotografija: Jeseniško obrambo čaka tudi danes zahtevna naloga.
FOTO Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Jeseniško obrambo čaka tudi danes zahtevna naloga. FOTO Leon Vidic/Delo

V domačih hokejskih krogih so se umirili odmevi po razburljivem in kakovostnem nedeljskem derbiju ljubljanskih in jeseniških hokejistov (4:3), nakar se je zakuhalo v Podmežakli z menjavo trenerja. Današnja predstava na Jesenicah pa naj bi bila praznična, saj bodo ob gostovanju Feldkircha uradno sklenili praznovanje 70 let organiziranega hokeja.

Resda je prav zanimivo, da so 6. januarja, ko je bil dejansko rojstni dan zelo uspešnega kluba, ta jubilej komaj omenili, zares pa ga praznujejo dobrih 10 mesecev pozneje, najprej na všečni prireditvi, nakar bo trenutek slovesnosti napočil še danes, ko bodo prvič javnosti predstavili pod stropom dvorane zastave z letnicami šampionskih zvezdic. Teh se je skupaj v bogati zgodovini kluba uradno nabralo 35, a ob teh bo tudi tista iz leta 1974, ko so železarji naslov izgubili sredi vročega poletja na seji Hokejske zveze Jugoslavije v Beogradu.

Sicer pa se sedanji klub, naslednik tistega prav uspešnega, v štirih letih ponaša s tremi naslovi najboljšega v državi, jasno, da je med cilji sezone zapisan tudi napad na novo lovoriko. A v domačem razmerju moči Jesenicam zaenkrat slabo kaže, saj so izgubile oba derbija v alpski ligi z Olimpijo, pred tem tudi v finalu pokala ter na blejski poletni ligi. Davek ob črnem nizu je moral s svojim odhodom plačati trener Gaber Glavič, ki se je včeraj oglasil s sporočilom za javnost, v katerem je zapisal, da se zaveda odgovorne in ne prav hvaležne vloge na trenerski klopi, a da ga moti način slovesa predsednika Anžeta Pogačarja. »V njegovih izjavah okrog moje razrešitve je precej laži in predvsem hokejskega neznanja,« je zapisal odstavljeni trener.
Prvi mož kluba pa razmišlja o novem obrazu na vroči jeseniški klopi, a zaenkrat ostajata trenerja Aleš Burnik in Aleš Sodja. Tako kot ob sredini zmagi proti Zell am Seeju (4:1) bosta tudi danes s Feldkircihom, ob 18. uri, vodila jeseniško moštvo. To si želi nove točke za ohranitev stika z najboljšimi, a naloga proti zasedbi nekdanjega slovenskega selektorja Nika Zupančiča bo zapletena.


Previdnost ni odveč


Pred Olimpijinimi hokejisti pa je dolga pot v metropolo Lombardije. V prvih letih slovenske samostojnosti so bili derbiji v alpski ligi med hokejisti iz Ljubljane in Milana praznični, naboj je izpuhtel, ko se je italijansko moštvo umaknilo s hokejskega zemljevida. Zdaj je na lestvici daleč za obema slovenskima moštvoma, toda pri zmajih previdnost ni odveč. Že večkrat je AHL potrdila, da le resen pristop prinaša zmage.

Preberite še:

Komentarji: