Gregor Polončič do konca sezone na trenerskem stolčku SŽ Olimpija

Kljub neuspehu na turniju za celinski pokal na Južnem Tirolskem v Renonu je vršilec dolžnosti trenerja dobil klubsko zaupnico.
Fotografija: Trenerja in kapetana SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenic, Aleš Mušič (desno), Gregor Polončič, Andrej Tavželj in Mitja Šivic so nabrušeni za jubilejni 500. derbi. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Trenerja in kapetana SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenic, Aleš Mušič (desno), Gregor Polončič, Andrej Tavželj in Mitja Šivic so nabrušeni za jubilejni 500. derbi. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Hokejiste SŽ Olimpije bo do konca sezone vodil Gregor Polončič, ki je po odhodu Jureta Vnuka 20. septembra začasno prevzel vodenje moštva. V klubu so potrdili, da bo Polončič na položaju glavnega trenerja ostal do konca sezone.

»Lani smo osvojili vse, kar je bilo mogoče. Ocenili smo, da nam primanjkuje želje, Gregor pa je po naši oceni prava oseba za to. Ima veliko energije in čustev, je zelo analitičen, pozna hokej in izkazal je vodstvene sposobnosti. Ima pa tudi motiv za uspeh in s svojim zagonom bo dal ekipi prepotrebno motivacijo, da naredimo korak naprej,« je odločitev za trenerja Polončiča pojasnil predsednik kluba Miha Butara na novinarski konferenci pred jubilejnim 500. derbijem med Jeseničani in Ljubljančani.

Polončič, nekdanji igralec ljubljanskega kluba in slovenski reprezentant, je sezono začel kot pomočnik Jureta Vnuka.

Komentarji: