Hašek: Tudi denar iz NHL pomaga Rusiji v napadu na Ukrajino

Sloviti češki hokejski vratar se je vnovič zavzel za prepoved nastopa ruskih hokejistov med severnoameriško elito.
Fotografija: Dominik Hašek je bil vrsto let vodilni vratar v NHL. FOTO: Gary Caskey/Reuters
Odpri galerijo
Dominik Hašek je bil vrsto let vodilni vratar v NHL. FOTO: Gary Caskey/Reuters

Beseda upokojenega slovitega češkega hokejskega vratarja Dominika Haška ohranja posebno veljavo tako v domovini kot tudi v Severni Ameriki in Rusiji. Vrsto let je takrat najboljši čuvaj mreže na svetu branil v NHL, bil je ključni mož pri češkem olimpijskem naslovu v nepozabnem Naganu '98, priljubljen pa je bil tudi v Moskvi, kjer je za Spartak branil v svoji zadnji sezoni na ledu – 2010/11. 

Po vojaškem napadu Rusije na Ukrajino pa je bil eden tistih, ki so javno opozorili, da bo rusko ofenzivo mogoče ustaviti s sankcijami na različnih področjih, tudi v športu. Resda so te športnike največje dežele na svetu marsikje že doletele, toda Hašek je zdaj spet javno spregovoril, da bi morali odgovorni še bolj ostro nastopiti proti uničevalni ruski politiki.

»In zato bi morali prepovedati ruskim hokejistom nastopati v NHL. Njihove igre predstavljajo izjemno reklamno za Rusijo, prinašajo ji milijarde dolarjev, del te izjemne vsote pa država namenja vojni v Ukrajini,« je obrazložil 57-letnik iz Pardubic, enega tradicionalnih središč češkega hokeja.

Preberite še:

Komentarji: