Kopitar pravi, da po novem tesnem porazu ne bo sedel in jokal

Los Angeles Kings so v ligi NHL izgubili drugič zapored, v domači dvorani jih je v tesnem obračunu ugnala ekipa Washington Capitals (0:2).
Fotografija: Tom Wilson in Anže Kopitar (desno) med obračunom v dvorani Staples Center, ki je nedavno dobila novega pokrovitelja in se bo 25. decembra preimenovala Crypto.com Areno. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Odpri galerijo
Tom Wilson in Anže Kopitar (desno) med obračunom v dvorani Staples Center, ki je nedavno dobila novega pokrovitelja in se bo 25. decembra preimenovala Crypto.com Areno. FOTO: Ronald Martinez/AFP

Zdelo se je, da hokejiste Los Angeles Kings čaka nov podaljšek, potem ko so jih na gostovanju v dodatku igralnega časa ugnali Winnipeg Jets in prekinili kalifornijski zmagoviti niz. Tokrat so kralji Anžeta Kopitarja gostili Washington Capitals, ki pa so po dveh tesnih tretjinah zmagoviti gol dosegli tri minute in pol pred koncem dvoboja, ko je po akciji Johna Carlsona in Jevgenija Kuznjecova zadel Garnet Hathaway. Isti igralec je nato dobro minuto pred koncem obračuna zadel še v prazno mrežo za končnih 2:0 in drugi zaporedni poraz Los Angelesa.

Washington je tako prevzel vodstvo v metropolitanski, medtem ko so kralji peti v pacifiški skupini. Moštvo iz Los Angelesa je zabeležilo osmi poraz v sezoni in ima 18 točk, prav toliko kot četrti Vegas Golden Knights. V izenačenem dvoboju so kljub 34 strelom proti vratom kralji ostali brez zadetka in posledično praznih rok v domači dvorani. Trenutek odločitve je prišel tri minute in pol pred koncem, ko je četrti zadetek v sezoni precej srečno dosegel Hathaway. Isti igralec je dve minuti kasneje zadel še v prazno mrežo za končnih 2:0. Pri obeh golih je s podajo sodeloval branilec Carlson.

Štiriintridesetletni Hrušičan je na ledu preživel 21:48 minute, proti vratom tekmeca pa ni sprožil strela. Ilja Samsonov je v vratih Capitals ustavil vseh 34 strelov Kopitarjevih soigralcev, na drugi strani pa je 36 obramb zbral Jonathan Quick. Los Angeles je pred tem obračunom dobil štiri zaporedne tekme na domačem ledu, novo priložnost za dokazovanje v svoji dvorani pa bo imel soboto, ko bo ob 22. uri po slovenskem času gostil še eno zelo uspešno moštvo Carolina Hurricanes.

Kopitar: Ne bomo obsedeli in jokali

»Danes smo večino tekme dobro opravili svoje delo, podobno kot na prejšnjih tekmah. Vedeli smo, da je tekmec dobra ekipa, da bodo izkoristili najmanjšo priložnost ter da jim ne smemo pustili preveč prostora in časa. A moramo se držati našega načina igre in upati, da bo delovalo,« je po dvoboju za spletno stran kluba dejal domači branilec Michael Anderson.

»Težko je dobiti tekmo brez doseženega gola. Bilo je tesno, oni so pač našli način, da so spravili plošček v mrežo. Ne bomo obsedeli in jokali, res je, izgubili smo, a bilo je tudi nekaj dobrih delov tekme in s tem gremo lahko naprej,« pa je dogajanje strnil Kopitar.

Na preostalih dveh tekmah sta nov par točk vknjižila Colorado Avalanche in Chicago Blackhawks. Colorado je ugnal Vancouver Canucks s 4:2, z enakim izidom pa je Chicago v gosteh premagal novince v NHL Seattle Kraken. Za Colorado sta po gol in dve podaji dosegla Nazem Kadri in Mikko Rantanen. Colorado je slavil tretjič v nizu, na drugi strani je bil to peti zaporedni poraz Vancouvra.

Pri Chicagu je Seth Jones dosegel gol za 300. točko v karieri, Marc-Andre Fleury pa je končal pri 31 obrambah za četrto zmago, odkar je vodenje ekipe prevzel Derek King.


Sredini izidi:

Los Angeles Kings : Washington Capitals 0:2
(Anže Kopitar brez točke v 21:48 minute za Los Angeles.)

Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 2:4
Seattle Kraken : Chicago Blackhawks 2:4

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: