Hitra vrnitev železarjev na zmagoviti tir

Hokej: SŽ Olimpija doma zmagala po kazenskih strelih, Matjaž Kopitar v Lustenau?
Objavljeno
01. november 2017 23.46
Miha Brus in Luka Kalan,hokejista Jesenic,Jesenice Slovenija 23.09.2017 [Hokej.šport]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Ljubljana – Slovenska kluba sta na praznični dan v alpski hokejski ligi zmagala, a popolnega veselja le ni bilo, saj so zmaji v Tivoliju zapravili prednost 3:1 in se reševali šele v kazenskih strelih. Železarji pa so obdržali 2. mesto, pred njimi je zdaj veliki derbi pri vodilnem Rittnu.

Slehernega niza je enkrat konec in tako so nazadnje Jeseničani po desetih zmagah zapored ob koncu tedna v Italiji ostali praznih rok. Toda na zmagoviti tir so se hitro vrnili. Sinoči je blizu tisoč navijačev v Podmežakli zaploskalo tako zmagi kot bojeviti in zavzeti predstavi gostiteljev. Ti so na vso moč garali že od prve minute, v prvi tretjini sprožili k vratom tekmecev kar 20 strelov, prvega in sploh edinega gola se je v tem delu občinstvo razveselilo v 16. minuti. Napad Brus-Kalan-Piispanen je vnovič deloval uigrano, ni več nikakršnih dvomov o tem, da je prihod slednjega zelo koristno okrepil železarje. Ta Finec pa je bil sinoči edini tujec pri domačem moštvu, saj je Clarka Saundersa, tradicionalno št. 1 v vratih Jesenic, zamenjal 20-letni Mark Vlahovič in se odrezal z učinkom brez prejetega gola.

V Tivoliju je bilo za začetek slavnostno, saj je kapetan Boštjan Groznik igral že svojo 900. tekmo. Najzvestejši privrženci zmajev si moštva brez postavnega Gorenjca, doma iz Brezij, že dolgo ne morejo več predstavljati, zanimiv pa je bil tudi trenerski dvoboj nekdanjih soigralcev: na domači klopi je od te sezone Andrej Brodnik, Vipiteno vodi Ivo Jan. Pred zmaji je bila še 4. zaporedna tekma doma, zmago so si tokrat prigarali po kazenskih strelih, vodstvo s 3:1 jim ni zadostovalo za mirno končnico tekme.

V AHL pa je zanimivo tudi v Lustenauu. Izidi so pod pričakovanji, trenerja Gerolda Ressmanna so odstavili, začasno vodi moštvo Albert Maljgin, nekdanji ljubljenec Podmežakle, med kandidati za novega trenerja pa je tudi slovenski trener Matjaž Kopitar, ki je nazadnje deloval v Švici prav skupaj z Maljginom. 

SIJ Acroni Jesenice : Fassa 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 900, sodniki Kucher (Avs), Arlič, Režek (oba Slo), Ofner (Avs).
Strelci: 1:0 – Kalan (Logar, Piispanen, 17), 2:0 – Sodja (Seršen, Planko, 33), 3:0 – Tavželj (Bašič, Magovac, 43 – PP).
Kazenske minute: SIJ Acroni Jesenice 2, Fassa 10.


SŽ Olimpija : Vipiteno 4:3 (0:0, 3:1, 0:2 – 0:0, 1:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 250, sodniki Fichtner, Barnthaler, Lendl, Legat (vsi Avs).
Strelci: 1:0 – Hebar (Zorko, Zajc, 21), 1:1 – Felicetti (Nyren, Deanesi, 36), 2:1 – Petek (Orehek, Chvatal, 36), 3:1 – Zorko (Zajc, Selan, 38 – PP), 3:2 – Duffy (Nyren, Deanesi, 52), 3:3 – Duffy (Sotlar, Messner, 57).
Odločilni kazenski strel: Čepon.
Kazenske minute: SŽ Olimpija 10, Vipiteno 6.


Vrstni red: Ritten 36, SIJ Acroni Jesenice 32, Asiago 30, SŽ Olimpija 29, Cortina, Bregenzerwald po 25, Vipiteno 24, Brunico, Zell am See po 22, Feldkirch 20, Kitzbühel 19, Salzburg mladi 16, Fasa 14, Lustenau 13, Gardena 9, Neumarkt 8, KAC mladi 1.

Naslednji tekmi (sobota, 4. t. m.): Ritten – SIJ Acroni Jesenice, Asiago – SŽ Olimpija.