Hokejisti Olimpije do pomembne zmage na Dunaju

Olimpija je v ligi ICEHL pripravila presenečenje in na Dunaju premagala Vienna Capitals s 6:3.
Fotografija: Ljubljanski hokejisti so ujeli odlično formo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Ljubljanski hokejisti so ujeli odlično formo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljanski hokejisti so ob prelomu leta v odlični formi. Na Dunaju so dosegli že četrto zaporedno zmago, od božičnih praznikov pa imajo ob petih zmagah še točko s težkega gostovanja pri Salzburgu. Vse te točke so jih dodobra utrdile na robu deseterice, ki še omogoča nadaljevanje sezone v kvalifikacijah za končnico.

Prav današnji tekmec z Dunaja je bil najbližji zasledovalec Ljubljančanov, toda po novem po porazu na domačem ledu za rešilnim desetim mestom zaostaja že 12 točk. Ljubljančani pa so na lestvici danes prehiteli Vorarlberg in so zdaj deveti.

Zeleno-beli so do uspeha prišli na podoben način kot že na nekaj zadnjih tekmah, ko so v drugi tretjini silovito pritisnili in v nekaj minutah poskrbeli za preobrat ali dovolj veliko prednost.

Danes so sicer v uvodni tretjini povedli, ko je bil podajalec pri zadetku Aljaža Predana tudi Bine Mašič, zadnja okrepitev ljubljanskega kluba. A so potem domači do prvega odmora dvakrat premagali vratarja Lukaša Horaka in tako domačim navijačem vzbudili nekaj upov na zmago, ki so jo Dunajčani nujno potrebovali za približanje končnici.

V polno tudi Tičar

A vse njihove načrte so gostje podrli v le petih minutah druge tretjine. Najprej je izenačil Ville Leskinen, ki mu je za gol podal kar vratar Horak, potem je zadel Trevor Gooch, manj kot minuto zatem pa po podaji izza gola še Marcel Mahkovec. Ko pa je v 28. minuti s strelom od daleč Mašič poskrbel za 5:2, je bilo jasno, da so gostje blizu zmagi. Domači so po tem zaostanku tudi menjali vratarja, namesto Stefana Steena je med vratnici zadrsal Sebastian Wraneschitz.

V zadnji tretjini se razmerje ni bistveno spremenilo. Domači so sicer več napadali (razmerje strelov na koncu je bilo celo 39-19), a Horaka je premagal le slovenski reprezentant Rok Tičar. Že dve minuti pozneje pa je hitro akcijo gostov s šestim golom končal Leskinen in potrdil novo zmago zmajev.

Ti bodo naslednjo tekmo igrali v torek, ko bodo gostovali pri Pustertalu, ekipi, ki je na lestvici mesto pred njimi.

Vienna Capitals – SŽ Olimpija 3:6 (2:1, 0:4, 1:1)

Dvorana Steffl, gledalcev 4800, sodniki: Fichtner, Hronsky (glavna), Gatol-Schafranek, Jedlička.
Strelci: 0:1 Predan (Mašič, Pance, 3.), 1:1 Böhm (Antal, 12.), 2:1 Kainz (Franklin, Donohue, 18.), 2:2 Leskinen (Horak, 23.), 2:3 Gooch (26.), 2:4 Mahkovec (Leskinen, Simšič, 27.), 2:5 Mašič (Zajc, Bičevskis, 28.), 3:5 Tičar (Heinrich, Kainz, 52.), 3:6 Leskinen (Mahkovec, 55.).
Kazenske minute: Vienna Capitals 0, SŽ Olimpija 0.

Preberite še:

Komentarji: