Hokejisti Olimpije spet delali preveč napak

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 19. kroga lige ICEHL izgubili z Asiagom z 1:2 (0:1, 1:1, 0:0).
Fotografija: Hokejisti Olimpije so še drugič v zadnjih tednih klonili proti staremu znancu iz alpske lige Asiagu, tokrat na domačem ledu z 1:2. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Hokejisti Olimpije so še drugič v zadnjih tednih klonili proti staremu znancu iz alpske lige Asiagu, tokrat na domačem ledu z 1:2. FOTO: Jože Suhadolnik

Ljubljanski hokejisti so na prvi od treh domačih tekem v regionalni ligi v tem tednu lovili konec slabe serije zadnjih tednov. A tudi prva tekma po reprezentančnem premoru se ni izšla po njihovih željah, še drugič v zadnjih tednih so klonili proti staremu znancu iz alpske lige Asiagu, tokrat na domačem ledu z 1:2.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik

Pred reprezentančno akcijo, na kateri slovenskim hokejistom v Budimpešti tudi ni šlo po načrtih, so Ljubljančani imeli slabo serijo šestih porazov in le eno zmago. Z Italijani so izgubili v gosteh pred 14 dnevi, tudi danes pa niso delovali najbolje. Delali so preveč napak, na srečo pa so imeli razpoloženega vrataraja Anthonyja Morrona, ki jih je reševal in skrbel, da so bili do konca v igri za vsaj podaljšek.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik

V prvi polovici so hokejisti Asiaga dobro izkoriščali svoje priložnosti. Ob koncu prve tretjine so zadeli, ko so imeli prvič na tekmi igralca več. V drugi tretjini so bili domači enakovredni, a so po eni od napak v obrambi tekmeci pobegnili v protinapad ter povišali vodstvo. Za kanček upanja je nato poskrbel Joseph Garreffa, ki je pred zadnjo tretjino dosegel zadetek za 1:2.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik

V zadnjem delu je skušala domača zasedba priti do izenačenja. Bila je v prednosti pri številu strelov (na koncu 37-23), toda Asiago je znal zadržati minimalen naskok, zadel tudi okvir gola, Morrone pa je imel tudi nekaj dobrih obramb. Priložnost za kaj več so imeli zeleno-beli ob koncu, ko so najprej imeli "power play", a je ostal neizkoriščen. V zadnji minuti in 15 sekundah pa so poskušali še brez vratarja, a tudi v tem elementu tokrat niso bili uspešni. Na lestvici so ostali na 11. mestu, a današnji tekmeci zdaj zaostajajo le še dve točki.

V petek bo v Tivoliju gostoval Gradec, v soboto pa še Innsbruck.

Lestvico zagotavlja SofaScore

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik

Komentarji: