Holtby s 35 točkami junak prvakov (VIDEO)

Hokejisti Washington Capitals so s 3:1 premagali Philadelphio, reševal pa jih je njihov vratar. 
Fotografija: Hokejisti Vancouvra bodo nedeljsko tekmo želeli čim prej pozabiti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hokejisti Vancouvra bodo nedeljsko tekmo želeli čim prej pozabiti. FOTO: Reuters

Po dveh porazih so aktualni prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Washington Capitals znova našli zmagovite občutke, tudi s pomočjo zanesljivega vratarja Bradena Holtbyja. Holtby je na domačem ledu zaustavil kar 35 strelov gostujoče ekipe Philadelphia Flyers za zmago s 3:1.

Za vodilno ekipo metropolitanske skupine so zadeli Tom Wilson, ki je vpisal 22. gol sezone, Travis Boyd in Jakub Vrana. V ponedeljek jih sicer doma v Washingtonu čaka udeležba na tradicionalnem sprejemu, ki ga bo v Beli hiši za aktualne prvake lige NHL pripravil predsednik Donald Trump. Holtby je sicer napovedal, da se sprejema pri predsedniku Trumpu ne bo udeležil.

Le točko manj od Washingtona ima druga najboljša ekipa metropolitanske skupine, New York Islanders, ki je ponoči na domačem ledu z 2:0 odpravila moštvo z Zahoda Arizona Coyotes. Zadela sta Jordan Eberle in Brock Nelson, čuvaj mreže Robin Lehner pa je vpisal svoj peti shutout v tej sezoni.



Dve tekmi se nista končali po rednem delu. Ekipa Carolina Hurricanes je po podaljšku z 2:1 premagala Montreal Canadiens, hokejisti Chicago Blackhawks so bili prav tako na domačem ledu po podaljšku boljši od Colorado Avalanche z 2:1. Vancouver je na domačem ledu doživel poraz z veliko razliko, hokejisti Columbus Blue Jackets so bili boljši s kar 5:0, tudi s pomočjo znova zdravega vratarja Sergeja Bobrovskega, ki je še sedmič v tej sezoni ostal nepremagan pred vrati.

Redni del sezone lige NHL se bo sklenil 6. aprila, ko se bo sezona končala tudi za hokejiste Los Angeles Kings in Anžeta Kopitarja. Kralji se namreč niso prebili v finalni del sezone. Kralji bodo v noči na torek igrali v gosteh pri vodilni ekipi pacifiške skupine Calgary Flames.

Komentarji: