Hud polom Kopitarja & Co.

Hokejisti kluba Vancouver Canucks pred svojimi navdušenimi navijači kar z 8:2 odpihnili z ledu Los Angeles Kings.
Fotografija: Hokejisti kluba Vancouver Canucks so se takole veselili visoke zmage nad Los Angeles Kings. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Hokejisti kluba Vancouver Canucks so se takole veselili visoke zmage nad Los Angeles Kings. FOTO: Usa Today Sports

Vancouver – Hokejisti moštva Los Angeles Kings so s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem na čelu na tretji tekmi kanadske turneje v NHL doživeli hud polom. Na gostovanju pri Vancouver Canucks namreč niso igrali nič kaj kraljevsko, saj so klonili kar z 2:8 (0:2, 1:2, 1:4).

Kopitar se je – tako kot večer prej proti Calgary Flames – v statistiko vpisal z eno podajo. Na ledu je sicer 32-letni Hrušičan prebil dobrih dvajset minut in v tem času proti domačemu vratarju, Švedu Jakobu Markströmu, sprožil štiri strele.

Za gostitelje, ki so na začetku druge tretjine vodili že s 3:0, so ob dvakratnem strelcu Brandonu Sutterju (7. in 57.) v polno zadeli še Quinn Hughes (6.), Elias Pettersson (23.), J. T. Miller (35.), Christopher Tanev (48.), Alexander Edler (51.) in Josh Leivo (52.). Edina gola za Kralje sta dosegla Tyler Toffoli (28.) in Sean Walker (47.).

Preostala izida – Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 5:4 – po podaljšku (1:2, 2:0, 1:2; 1:0). Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 4:0 (0:0, 1:0, 3:0).

 

Komentarji: