Hudobin zaklenil mrežo in dovolil Dallasu lažje zadihati (VIDEO)

Hokejisti Floride so bili podjetnejši v napadu (razmerje strelov 30:19), a niso znali zatresti mreže Zvezd.
Fotografija: Anton Hudobin je drugič v sezoni zaklenil mrežo. FOTO: Christopher Hanewinckel/Reuters
Odpri galerijo
Anton Hudobin je drugič v sezoni zaklenil mrežo. FOTO: Christopher Hanewinckel/Reuters

Sunrise – Hokejisti Dallasa so storili pomemben korak v srditem boju za mesta, ki še vodijo v izločilne boje lige NHL. Po dveh zaporednih porazih so bili ponovno uspešni, z 29. zmago so zdaj na šestem mestu razpredelnice zahodne konference štiri točke pred mejnim osmim mestom, ki ga zaseda Minnesota s tekmo več. Zvezde so sinoči zmagale na gostovanju pred 9472 gledalci v dvorani BB&T Center, s 3:0 so bile boljše od Floride, ki je ta čas na trinajstem mestu vzhoda, od končnice pa oddaljena težko nadomestljivih enajst točk.


Namesto Bishopa


Toda Panterji so storili vse, da bi se pred domačim avditorijem vendarle dokopali do zmage. Bili so mnogo podjetnejši v napadu, kar odseva tudi razmerje sproženih strelov (30:19 v njihovo korist), vendar pa je na nasprotni strani med vratnicami stal izkušeni 32-letni Rus Anton Hudobin, ki je mrežo zaklenil drugič v sezoni (po prazničnem dvoboju z Nashvillom, v katerem je zbral kar 49 obramb) oziroma osmič v karieri onstran »luže«. Priložnost za dokazovanje je dobil tretjič zapovrstjo zavoljo poškodbe standarnega prvega vratarja Bena Bishopa.


Tri točke Seguina


»Za uspeh v NHL mora sleherni člen prispevati svoj delež. Jaz sem svoj posel opravil, fantje pred menoj so igrali dobro, jaz sem jim zgolj pomagal. Ni lahko zmagati na tej ravni tekmovanj, sploh ne brez prejetega zadetka. Za to morajo vsi igralci nastopiti resnično dobro,« je poudaril Hudobin. Poleg njega je bil junak Dallasove zmage še napadalec Tyler Seguin, ki je bil vpleten v vse tri zadetke – pri drugem kot podajalec ter pri prvem in zadnjem (v prazno mrežo) kot strelec. Čuvaj Floridine mreže Roberto Luongo pa še vedno lovi 484. zmago v ligi, s katero bi se na večni lestvici izenačil s tretjeuvrščenim Edom Belfourjem.


IZIDI LIGE NHL


Boston Bruins : Chicago Blackhawks 6:3
Buffalo Sabres : New York Islanders 3:1
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 3:0
Florida Panthers : Dallas Stars 0:3
Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 1:4
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 6:3
Minnesota Wild : Philadelphia Flyers 4:5
Nashville Predators : Detroit Red Wings 2:3
St. Louis Blues : New Jersey Devils 8:3
Winnipeg Jets : New York Rangers 4:3
Colorado Avalanche : Toronto Maple Leafs 2:5
Vegas Golden Knights : Arizona Coyotes 2:5

Preberite še:

Komentarji: