Ivo Jan je novi selektor risov

Prvi zbor slovenske hokejske reprezentance bo novembra za turnir v Belorusiji.
Fotografija: Ivo Jan je sprejel ponudbo za selektorsko mesto.
FOTO Roman Šipić
Odpri galerijo
Ivo Jan je sprejel ponudbo za selektorsko mesto. FOTO Roman Šipić

Ljubljana – Ugank ni več, v novi sezoni bo selektor slovenske hokejske reprezentance Ivo Jan. Gorenjec, star 43 let, se je po koncu športne poti začel uveljavljati med trenersko stroko, trenutno vodi Vipiteno, ki sodi med vodilna italijanska moštva in nastopa v alpski ligi. A pri klubu ni bilo ovir glede ponudbe iz Slovenije, ki jo je zdaj tudi uradno sprejel. Jan bo prvič v sezoni zbral igralce v začetku novembra pred odhodom na turnir v Belorusijo.

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je z Janom sklenilo sodelovanje za sezono 2018/2019 z možnostjo podaljšanja za eno leto. »Ponudba, da prevzamem vodenje članske reprezentance, ki je zagotovo mamljiva, me je razveselila. Predstavlja nov korak v moji trenerski karieri. Odločitev je bila po eni strani težka, saj se zavedam naloge, ki je pred mano, po drugi strani pa lahka, ker večino igralcev dobro poznam še s svetovnega prvenstva na Poljskem, z nekaterimi izmed njih pa sem v svoji igralski karieri tudi igral. Verjamem, da bo naše sodelovanje dobro,« je dogovor komentiral novi selektor.
 

Klub tudi odskočna deska za trenerje


Ivo Jan je v sezoni 2015/2016, ko se je Slovenija na svetovnem prvenstvu v poljskih Katovicah ponovno uvrstila med hokejsko elito, pomočnik takratnega selektorja Nika Zupančiča.

»Z vodstvom svojega kluba sem se dogovoril še preden sem generalnemu sekretarju Dejanu Kontrecu dokončno odgovoril na ponujeno mesto selektorja. V času mojih reprezentančnih obveznosti je premor tudi v AHL, tako da te ne bodo sovpadale s klubskimi obveznostmi,« je dejal novi selektor risov in dodal, da vodstvo kluba na odločitev gleda tudi skozi prizmo promocije kluba. »Nenazadnje je prejšnji trener Vipitena postal selektor italijanske reprezentance, jaz pa bom prevzel slovensko izbrano vrsto. Vodstvo kluba gleda pozitivno na to, da je klub ne le odskočna deska za igralce, temveč tudi za trenerje,« je še povedal Ivo Jan.

Komentarji: