Izjemen Kopitarjev večer: gol in dve podaji! (VIDEO)

Slovenski hokejski zvezdnik je prispeval pomemben delež k zmagi Los Angelesa s 5:2 nad Edmontonom.
Fotografija: Anže Kopitar je več kot dve točki na tekmi nazadnje (do danes) dosegel marca letos. FOTO: Kelvin Kuo/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je več kot dve točki na tekmi nazadnje (do danes) dosegel marca letos. FOTO: Kelvin Kuo/Reuters

Los Angeles – Kapetan Anže Kopitar je bil sinoči eden od najzaslužnejših za zmago hokejistov moštva lige NHL Los Angeles Kings pred domačimi navijači v dvorani Staples Center nad Edmontonom (5:2). Prekaljeni 31-letni hrušiški napadalec je namreč sodeloval pri kar treh zadetkih Kraljev, pri prvih dveh je podal strelcu Dustinu Brownu, odločilnega tretjega pa je zadel v 45. minuti. Če je pred dobrim tednom dni proti Nashvillu prvič v sezoni v enem dvoboju prispeval več kot točko, je sinoči več kot dve prvič po 22. marcu letos, ko je za izjemno zmago nad Coloradom (7:1) dosegel kar štiri gole. Zdaj je Kopitar v sezoni pri trinajstih točkah za sedem zadetkov in šest asistenc, novo priložnost za plemenitenje statistike pa bo imel v noči na sredo na »povratnem« gostovanju v Vancouvru, ki je včeraj ravno proti Kraljem prekinil črni niz osmih zaporednih porazov.


V zadnji minuti dvakrat v prazno mrežo


Los Angeles, ki je s 17 točkami za osem zmag in 15 porazov še vedno najslabše moštvo v ligi, je tokrat naletelo na tekmeca, ki ravno tako v zadnjem obdobju ni prepričljiv, saj je moral v prejšnjih štirih obračunih trikrat na kolena. Vseeno so Naftarji v začetku druge tretjine vodili z 2:1 po dveh golih Alexa Chiassona, prvega je dosegel ob številčni premoči na ledu zgolj 27 sekund po tem, ko je moral na kazensko klop ravno Kopitar. Vendar pa je Edmonton vodil manj kot dve minuti, Brown je prav tako izenačil ob igralcu več na ledni ploskvi, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjem delu. Po Hrušičanu sta v zadnji minuti obračuna prazno domačo mrežo zatresla še Brown (tretjič) in Matt Luff. Slovenski zvezdnik je v igri znova prebil izdatnih 24 minut in v tem času trikrat sprožil na nasprotnikov gol, enkrat tudi uspešno. Obenem je sredi tekmi poskrbel za izključitev Jujharja Khaire. Izjemno izenačenost moštev dokazuje tudi razmerje strelov – 34:32 v korist poražencev.


IZIDI LIGE NHL


Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 5:2 (Anže Kopitar 1+2 v 24 minutah)
Arizona Coyotes : Calgary Flames 1:6
Tampa Bay Lightning : New Jersey Devils 5:2
Nashville Predators : Anaheim Ducks 5:2

Preberite še:

Komentarji: