Jagr še vztraja, jutri dan D za slovensko trojko v Nemčiji

Sloviti češki hokejist tudi pri 48 letih v domovini navdušuje svoje privržence.
Fotografija: Jaromir Jagr se je v zgodovino NHL vpisal kot eden vodilnih evropskih asov. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Odpri galerijo
Jaromir Jagr se je v zgodovino NHL vpisal kot eden vodilnih evropskih asov. FOTO: Mike Ehrmann/AFP

Hokejisti podobno kot drugi športniki v teh mesecih pogrešajo občinstvo na tribunah, toda večinoma vsaj lahko nastopajo, njihovi zvesti privrženci pa jih pač spremljajo na daljavo. In tako je tudi s slovitim hokejistom, 48-letnim Jaromirjem Jagrom, češkim fenomenom, ki še vedno vztraja na ledeni ploskvi.

V svojem matičnem klubu iz Kladna, mesteca 50 km oddaljenega od Prage, se je vrnil na led in igral drugoligaški derbi proti Jihlavi. S soigralci se je veselil zmage s 7:5, k uspehu je prispeval eno podajo, še učinkovitejši pa je bil s tremi podajami prav tako sloviti soigralec Tomaš Plekanec, vrsto let zvezdnik moštva Montreal Canadiens. 

»Ne predstavljam si več, da bi igral v extraligi, torej najmočnejšem tekmovanju na Češkem, tukaj pa prav uživam. Le nenavadno mi je brez gledalcev, nisem še igral tekme v prazni dvorani,« je strnil misli Jagr.

Jutri pa bodo prvič v najvišjem nemškem ligaškem razredu (DEL) stopili na led skupaj trije udarni napadalci Bremerhavna, naši risi Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič. Po koncu pokalnega tekmovanja, v katerem se je to moštvo presenetljivo uvrstilo v finale, tam pa izgubilo proti Münchnu s 5:7 (Urbas 2+1, Jeglič 0+3), se bo zdaj začela ligaška sezona. Omenjeni trije hokejisti sestavljalo prvi napad svojega moštva, ki bo za uvod jutri gostovalo v Berlinu.

Jan Urbas je že dolgo med udarnimi aduti slovenske reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Jan Urbas je že dolgo med udarnimi aduti slovenske reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Preberite še:

Komentarji: