Jan Drozg podpisal triletno vstopno pogodbo s Pittsburghom (VIDEO)

Vodilno moštvo zahodne konference lige NHL Calgary je moralo drugič zapovrstjo na kolena.

Objavljeno
05. marec 2019 07.31
Posodobljeno
05. marec 2019 08.52
Jan Drozg se je lani prvič pridružil risom. FOTO: Jure Eržen/Delo
Pittsburgh – Komaj 19-letni slovenski hokejist Jan Drozg je še korak bliže vstopu med največje, torej v ligo NHL. Z njim je namreč vodstvo moštva Pittsburgh Penguins podpisalo triletno vstopno pogodbo, sprva pa se bo Mariborčan, ki ga je klub predlanskim izbral v petem krogu nabora, najbrž preizkusil v ligi AHL, ki je dobro izhodišče za preboj v NHL, kjer naj bi zaigral v prihodnji sezoni.


Blesti v mladinski ligi


Drozg, ki čez mesec dni ne bo več najstnik, nase opozarja v quebeški mladinski ligi QMJHL, pri resda zelo neprepričljivem podružničnem moštvu Shawinigan Cataractes je v zadnji sezoni v 61 dvobojih prispeval 16 golov in 34 podaj (50 točk), v tej pa je že v dosedanjih 54 obračunih doseženo še presegel s 53 točkami za 19 zadetkov in 34 asistenc.


Trikrat v treh minutah in pol


Sinoči so v NHL odigrali zgolj dva dvoboja. Edmonton je vpisal tretjo zaporedno zmago, čeprav je v Buffalu v prvi tretjini zaostajal že z 1:3, nato pa ob koncu drugega dela, v razmiku manj kot treh minut in pol, trikrat zatresel domačo mrežo za končnih 4:3. Se je pa že drugič zapovrstjo spotaknila vodilna zasedba zahodne konference, Calgary.


Vodilni drugič zapored na kolenih


Pred domačimi navijači ni bila dorasla Torontu, ki je prepričljivo zmagal s 6:2. Gostje so že v 25. minuti vodili z udobnih 4:0, nato pa razliko brez težav zadržali do konca, čeprav so bili poraženci več pri strelu (razmerje 37:32). S trojčkom golov se je izkazal 29-letni Tyler Ennis, ki se je pred tem v sezoni med strelce vpisal zgolj devetkrat.


IZIDA LIGE NHL


Buffalo Sabres : Edmonton Oilers 3:4
Calgary Flames : Toronto Maple Leafs 2:6