Jan Drozg podpisal triletno vstopno pogodbo s Pittsburghom (VIDEO)

Vodilno moštvo zahodne konference lige NHL Calgary je moralo drugič zapovrstjo na kolena.
Fotografija: Jan Drozg se je lani prvič pridružil risom. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Jan Drozg se je lani prvič pridružil risom. FOTO: Jure Eržen/Delo

Pittsburgh – Komaj 19-letni slovenski hokejist Jan Drozg je še korak bliže vstopu med največje, torej v ligo NHL. Z njim je namreč vodstvo moštva Pittsburgh Penguins podpisalo triletno vstopno pogodbo, sprva pa se bo Mariborčan, ki ga je klub predlanskim izbral v petem krogu nabora, najbrž preizkusil v ligi AHL, ki je dobro izhodišče za preboj v NHL, kjer naj bi zaigral v prihodnji sezoni.


Blesti v mladinski ligi


Drozg, ki čez mesec dni ne bo več najstnik, nase opozarja v quebeški mladinski ligi QMJHL, pri resda zelo neprepričljivem podružničnem moštvu Shawinigan Cataractes je v zadnji sezoni v 61 dvobojih prispeval 16 golov in 34 podaj (50 točk), v tej pa je že v dosedanjih 54 obračunih doseženo še presegel s 53 točkami za 19 zadetkov in 34 asistenc.


Trikrat v treh minutah in pol


Sinoči so v NHL odigrali zgolj dva dvoboja. Edmonton je vpisal tretjo zaporedno zmago, čeprav je v Buffalu v prvi tretjini zaostajal že z 1:3, nato pa ob koncu drugega dela, v razmiku manj kot treh minut in pol, trikrat zatresel domačo mrežo za končnih 4:3. Se je pa že drugič zapovrstjo spotaknila vodilna zasedba zahodne konference, Calgary.


Vodilni drugič zapored na kolenih


Pred domačimi navijači ni bila dorasla Torontu, ki je prepričljivo zmagal s 6:2. Gostje so že v 25. minuti vodili z udobnih 4:0, nato pa razliko brez težav zadržali do konca, čeprav so bili poraženci več pri strelu (razmerje 37:32). S trojčkom golov se je izkazal 29-letni Tyler Ennis, ki se je pred tem v sezoni med strelce vpisal zgolj devetkrat.


IZIDA LIGE NHL


Buffalo Sabres : Edmonton Oilers 3:4
Calgary Flames : Toronto Maple Leafs 2:6

Preberite še:

Komentarji: