Jan kot selektor risov začel s porazom

Pomlajena slovenska hokejska reprezentanca je izgubila uvodno tekmo z Latvijo na pripravljalnem turnirju v Minsku.
Fotografija: Klemen Pretnar je eden izmed redkih izkušenih reprezentantov na turnirju v Minsku. Foto: Cropix
Odpri galerijo
Klemen Pretnar je eden izmed redkih izkušenih reprezentantov na turnirju v Minsku. Foto: Cropix

Slovenska hokejska reprezentanca je pod vodstvom novega selektorja Iva Jana s porazom začela pripravljalni turnir v Minsku, kjer igrata še izbrani vrsti Belorusije in Francije. Reprezentanca Latvije je bila od risov boljša s 4:1 (2:0, 2:0, 0:1). častni zadetek za Slovenijo je dosegel Nik Simšič.

Slovenska izbrana vrsta na tem turnirju igra z močno pomlajeno zasedbo, sestavljajo jo pretežno igralci SŽ Olimpije in Sij Acroni Jesenic. Ključni reprezentanti namreč ta reprezentančni termin po dogovoru s selektorjem Janom izkoriščajo za počitek, saniranje poškodb in urejanje svojih statusov na klubski sceni.

»Prva tekma je za nami. Glede na to, da nismo polni, je bilo videti veliko pozitivnega. To je velik korak naprej v hitrosti in reakciji, se mi pa zdi, da smo naredili prvi korak. Fantje lahko vidijo, kako je, in iz tekme v tekmo bomo lahko izboljšali stvari, ki so danes še šepale,« je po tekmi dejal slovenski selektor Jan.

Jutri, v petek ob 17.30, bo Slovenija igrala proti Belorusiji, v soboto ob 13.30 pa se bo pomerila še s Francijo.

Rise vrhunec sezone čaka aprila prihodnje leto, ko bodo igrali na svetovnem prvesntvu skupine B v Kazahstanu, kjer se bodo poskušali potegovati za vrnitev v elitno divizijo svetovnega hokeja.
 

Komentarji: