Jan Muršak iz Berna v Göteborg

Najbolj cenjeni slovenski hokejist v Evropi se vrača na Švedsko, kjer je podpisal triletno pogodbo.
Fotografija: Nekdanji kapetan risov bo igral v naslednji sezoni na evropskem severu. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
Nekdanji kapetan risov bo igral v naslednji sezoni na evropskem severu. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Najbolj cenjeni slovenski hokejist z evropskih ledenih ploskev se bo iz Švice vrnil na Švedsko. Jan Muršak, 32-letni Mariborčan, je namreč pred dvema letoma že igral v Göteborgu, tam je zelo uspešno sklenil sezono, toda nato sprejel denarno ugodnejšo ponudbo iz Berna, tradicionalno enega vodilnih moštev švicarskega prvenstva.

Napadalec se je v svoji prvi sezoni pod alpskimi vršaci veselil naslova prvaka, nazadnje pa je njegovo moštvo po 9. mestu ostalo brez končnice. Slednje pa zaradi prekinitve ob ukrepih proti koronavirusu tako niso igrali.

"V Švici sem doživljal vzpone in padce, zdaj sem vesel, da sem spet pri moštvu v Göteborgu, kjer sem se nekoč že dobro počutil," je dejal za uradno stran trikratnih švedskih prvakov, s katerimi je podpisal pogodbo za tri leta: "Nisem več najmlajši, morda je to sploh moja zadnja pogodba, zato sem prav srečen ob ponujeni priložnosti." 

Na svoji bogati športni poti je Muršak igral tudi za Detroit Red Wings v NHL ter za najuspešnejši klub evropske hokejske zgodovine, CSKA iz Moskve v KHL.

Preberite še:

Komentarji: