Jedro težav skrito v slačilnici

Na Jesenicah danes odločen lov na točke AHL.
Fotografija: Najučinkovitejši železar Tadej Čimžar se bo po bolezni danes vrnil v moštvo.
FOTO Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Najučinkovitejši železar Tadej Čimžar se bo po bolezni danes vrnil v moštvo. FOTO Leon Vidic/Delo

Koliko pomenita moštveni duh in samozavest, je potrdilo tudi četrtkovo gostovanje Olimpijinih hokejistov v Avstriji. Ti so namreč na krilih številnih zmag v zadnjih tednih tu zasukali zgodbo v zadnjih minutah, ko jim je sredi Zell am Seeja že grozil poraz. Enega od številnih v tej sezoni pa so nazadnje doživeli Jeseničani v Salzburgu, danes se bodo doma odločno lotili revanše s tem moštvom.

Pogled na lestvico po treh četrtinah rednega dela tekmovanja razkriva jeseniško moštvo na 10. mestu, kar je vsekakor manj od pričakovanj v taboru polfinalistov alpske lige v prejšnji sezoni. Moštvo po številnih spodrsljajih, ki so pred enim mesecem botrovali tudi menjavi trenerja, še zdaleč ni tako samozavestno kot omenjeno Olimpijino, nekdanji reprezentančni kapetan Marcel Rodman, zdaj v zelo zahtevni vlogi na klopi železarjev, pa se dobro zaveda, kako pomembni sta moč in enotnost slačilnice. »Še naprej trdim, da se poglavitna težava spodrsljajev na ledu skriva prav v slačilnici. Nazadnje sem bil v Salzburgu zadovoljen s pristopom v prvih dveh tretjinah, a ko takrat nismo izkoristili svojih priložnosti, je moštvo v zadnjih dvajsetih minutah močno popustilo,« pravi prvi mož stroke v Podmežakli in ostaja prepričan o tem, da bo moštvo izplavalo iz sedanjih težav. Želel bi si, da bi se to zgodilo že drevi ob 18. uri, ko bo na Jesenicah po dveh tednih spet tekma za točke alpske lige in tako kot tistega 5. januarja vnovič proti Salzburgu. Takrat so se Avstrijci veselili zmage s 4:3, v gorenjskem taboru so tokrat bolj optimistični tudi zaradi vrnitve ozdravelih igralcev. Zagotovo bosta danes v moštvu Tadej Čimžar, z 18 goli in 23 podajami na 9. mestu strelcev AHL najvišje uvrščeni slovenski hokejist, in Kanadčan Philippe Paradis.


J. Vnuk: Brez evforije, prosim!


SŽ Olimpija? Pred ljubljanskimi zmaji je drugo zaporedno gostovanje v treh dneh na avstrijskem zahodu. Uspešno so opravili nalogo v Zell am Seeju, zdaj je pred njimi Kitzbühel. S 65 točkami so zeleno-beli čvrsto med želeno udarno četverico (Brunico 85, Ritten in SŽ Olimpija po 65, Lustenau in Salzburg mladi po 60 itn.), toda trener Jure Vnuk prepoveduje kakršenkoli spanec ob izhodišču, ki brez dodatnih kvalifikacij najboljšim štirim zagotavlja nastop v končnici. »Seveda se nam je lepo ozreti na lestvico, a do končnega cilja je zelo dolga pot. Treba je ostati na realnih tleh, spored tekem bo za nas še zelo zahteven,« se zaveda omenjeni trener, ki je z igralci v hipu moral pozabiti na Zell am See: komaj so se vrnili s Solnograškega, že je pred njimi nova večurna vožnja na zasneženo Tirolsko ...

Preberite še:

Komentarji: