Jesenicam zmaga, Olimpiji točka

V Podmežakli so po četrtkovem porazu domači hokejisti uspešno opravili popravni izpit.
Fotografija: Jeseniški hokejisti ( v rdečih dresih) so se veselili zmage proti Dunajčanom, ljubljanski zmaji pa so izgubili na avstrijskem zahodu z Bregenzerwaldom. FOTO Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Jeseniški hokejisti ( v rdečih dresih) so se veselili zmage proti Dunajčanom, ljubljanski zmaji pa so izgubili na avstrijskem zahodu z Bregenzerwaldom. FOTO Jure Eržen/Delo

V pisanem sobotnem večeru alpske hokejske lige so bili med najbolj zadovoljnimi v gorenjskem taboru. Jeseniški hokejisti so pred 500 privrženci v svoji Podmežakli ugnali tekmece z Dunaja s 5:2 (1:1, 1:0, 3:1; Ankerst 2, Glavič, Šturm, Grahut; Neubauer, Hermanstad) in tako brezhibno opravili popravni izpit po zadnjem domačem porazu z Brunicom. A tudi v četrtek železarji proti močnejšemu moštvu še zdaleč niso igrali slabo, po 40 minutah imeli v rokah remi (1:1), nato pa v odprtem in enakovrednem boju za zmago potegnili krajši konec palice. 

Tokrat pa je bilo drugače. Resda so že v tako hladnejšem večeru, kot so bili tisti uvodni hokejski v septembru, navzoči domači navijači že po pičlih 10 sekundah doživelo mrzlo prho z vodilnim golom za Avstrijce, a v nadaljevanju so se železarji le hitro zbrali in osvojili pomembne točke za skok v želeno zgornjo polovico lestvice alpske lige. V petih nastopih sezone so zbrali 9 točk, toliko jih ima tudi Olimpijino moštvo, le da je igralo tekmo več kot Jeseničani.

Zmaji ob tem koncu tedna gostujejo na Predarlskem, na skrajnem avstrijskem zahodu blizu tromeje s Švico in z Nemčijo. Danes so proti Bregenzerwaldu izgubili v podaljšku z 1:2 (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1; Pešut; Volegelaar, Söder), a tako za remi po 60 minutah le osvojili točko. Gol odločitve so prejeli v 2. minuti podaljška, razmerje strelov 36:26 za goste pa razkriva njihovo aktivnost na ledu, toda končne nagrade z zmago vendarle ni bilo. Poskusili jo bodo doseči jutri v Lustenauu.

Preberite še:

Komentarji: