Jeseničane na Bledu čaka gorenjski obračun, Olimpija proti Triglavu

Žreb parov četrtfinala hokejskega pokala HZS je določil, da se bodo Sij Acroni Jesenice pomerile z blejskimi gostitelji, Olimpija pa s Triglavom.
Fotografija: Jeseničani bodo v sezoni 2021/22 branili dvojno krono z novim trenerjem Nikom Zupančičem. Trener šampionskega moštva Mitja Šivic je sedel na klop Olimpije. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Jeseničani bodo v sezoni 2021/22 branili dvojno krono z novim trenerjem Nikom Zupančičem. Trener šampionskega moštva Mitja Šivic je sedel na klop Olimpije. FOTO: Jure Eržen/Delo

V četrtfinalu pokala HZS bodo lanski zmagovalci, hokejisti Sija Acronija Jesenic, igrali z MK Bledom, kar bo ponovitev lanskega finala. SŽ Olimpija pa se bo pomerila s kranjskim Triglavom, v primeru zmag večnih tekmecev pa se v polfinalu ne bosta križala, saj se bodo železarji pomerili z boljšim iz obračuna med Slavijo in Mariborom, zmaji pa z zmagovalcem para True Celje – Hidria Jesenice.

image_alt
Trener zdaj tudi v Tivoli s kolesom z Gorenjske


Tekmovanje bo potekalo med 1. in 4. septembrom na Bledu v organizaciji Hokejsko drsalnega kluba Bled. Za prvo lovoriko v sezoni 2021/22 se bodo pomerile ekipe HDD Sij Acroni Jesenice, HK SŽ Olimpija, HK Slavija Junior, HK Triglav Kranj, HK TRUE Celje, HDK Maribor, HKMK Bled in HD Hidria Jesenice.

V lanski sezoni je pokal osvojila ekipa Sija Acronija Jesenic, ki je v finalu s 7:1 premagala MK Bled. SŽ Olimpija pa je v prejšnji sezoni tekmovanje končala v polfinalu, ko jo je po kazenskih strelih premagala poznejša zmagovalka.

Žreb četrtfinala:

1. september:
16.30 HK Slavija Jr. – HDK Maribor
20.00 HDD SIJ Acroni Jesenice – HK MK Bled

2. september:
16.30 HK True Celje – HD Hidria Jesenice
20.00 HK SŽ Olimpija – HK Triglav Kranj

Preberite še:

Komentarji: