Jeseničane šele po kazenskih strelih rešil Žan Jezovšek

Gorenjski hokejisti so končali dolgo obdobje brez tekem predvsem zaradi težav v lastni ekipi.
Fotografija: Jeseniški trener Mitja Šivic je trepetal za zmago do zadnjega kazenskega strela. FOTO: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Jeseniški trener Mitja Šivic je trepetal za zmago do zadnjega kazenskega strela. FOTO: Jure Eržen/delo

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Bregenzerwald po kazenskih strelih z 2:1 (0:0, 0:0, 1:1; 1:0). Jeseniški hokejisti so prejšnji teden končali dolgo obdobje brez tekem bodisi zaradi okužb z novim koronavirusom pri tekmecih, predvsem pa zaradi težav v lastni ekipi.

Na sceno v regionalnem tekmovanju so se vrnili z dobro predstavo v Feldkirchu, ta konec tedna pa imajo dvojni spored.
Danes je bil njihov tekmec ekipa iz Bregenzerwalda, v kateri so bili Jeseničani na papirju favoriti. A tekmec se je pokazal za trdega in večji del tekme so bili gostje povsem enakovredni železarjem.


Osrednji junak večera Žan Jezovšek


Odločitev je tako padla šele v dodatnem delu oziroma po kazenskih strelih. V zadnji tretjini so gostje celo presenetili domače in po nezbranosti pred vrati poskrbeli za vodstvo. To je bilo kratko, saj je Žan Jezovšek izenačil v 47. minuti. V podaljšku so imeli Jeseničani dve kazni in minuto in pol dva igralca manj na ledu, česar pa gostje niso izkoristili.

Pri kazenskih strelih pa je bil nato za domače uspešen le Žan Jezovšek, medtem ko sta Erik Svetina in Mirko Đumić svoji priložnosti zapravila. A na drugi stani je Žan Us en strel ubranil, gostje pa so preostala poskusa zapravili, pri zadnjem se je plošček odbil od okvirja vrat, in dve točki sta ostali v Podmežakli. Jeseničane naslednja tekma čaka že v soboto (18), ko bodo spet doma igrali še z Lustenauom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji:

Delo - Osvežujemo stran
delo_logo

Osvežujemo stran