Jeseničane šokirala zadnja ekipa lige

Hokejisti Jesenic so nenadejano izgubili v alpski ligi, Linz je po podaljšku zmagal z 2:1.
Fotografija: Jeseničani kljub porazu ostajajo na drugem mestu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Jeseničani kljub porazu ostajajo na drugem mestu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Hokejisti Sijaja Acroni Jesenic so v 30. kolu alpske lige doživeli nepričakovan poraz, v Podmežakli je po podaljšku slavila najslabša ekipa lige Linz z 2:1. 

Jeseničani z osvojeno točko ostajajo na drugem mestu prvenstvene razpredelnice za ljubljansko Olimpijo in s tem v boju za dobro izhodišče v končnici. Poraz z zadnjeuvrščeno ekipo lige na domačem terenu pa je za železarje vseeno slaba popotnica.

Domačini so se v zaostanku znašli v 16. minuti. V času številčne premoči so storili napako, to pa je izkoristil Niklas Bretschneider in zadel za vodstvo Linza.

Železarji so izid poravnali v 32. minuti, Nik Širovnik je s strelom z modre črte premagal danes odličnega Leona Sommerja.

Jeseniški hokejisti so imeli kar šestkrat igralca več na ledu in sprožili več strelov (42:22), vendar pa do konca tekme niso več zadeli, saj je bil v nasprotnikovemu golu razpoloženi Sommer (41 obramb).

V podaljšku so bili uspešnejši gostje, ki jim je zmago v 63. minuti zagotovil Francesco Arcuri.

»Začeli smo slabo, tako kot prejšnjo tekmo. Igrali smo medlo, čeprav smo bili še vseeno dokaj disciplinirani. Zadnji dve tretjini sta bili boljši, imeli smo več priložnosti, a če loviš tekmo se vedno ne izide. Realizacija ni bila na istem nivoju kot prejšnje tekme. Mislim, da smo v zadnjih tekmah porabili preveč emocij in energije, ko smo slabo začenjali in lovili nasprotnike. V četrtek proti Vipitenu je spet nova priložnost in takrat bomo kot ekipa dokazali, da znamo odigrati tudi 60 minut dobrega hokeja,« je po porazu povedal kapetan Jesenic Andrej Tavželj.

Alpska liga
Sij Acroni Jesenice : Steel Wings Linz 1:2 (0:1, 1:0, 0:0; 0:1) *po podaljšku
Širovnik 32.; Bretschneider 16., Arcuri 63.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: