Jeseničani brez točk pri favoritu

Gol kapetana železarjev Andreja Tavžlja ni zadostoval za podvig na Južnem Tirolskem.
Fotografija: Andrej Tavželj je dosegel edini gol za Jesenice v Rittnu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Andrej Tavželj je dosegel edini gol za Jesenice v Rittnu. FOTO: Leon Vidic/Delo

V nadaljevanju sezone v alpski hokejski ligi so hokejisti SIJ Acronija Jesenic pričakovano ostali brez točk pri moštvu Rittna – 1:4 (0:1, 0:0, 1:3; Tavželj; Frei 2, Gazzola, Pechlaner).

Pred hokejisti iz Podmežakle je bilo eno najzahtevnejših gostovanj v sezoni, saj gre za moštvo, ki se zdaj že nekaj let zapored ohranja v vrhu italijanskega hokeja in tako mu tudi zelo vidna vloga pripada v alpski ligi. S to zmago pa je klub iz okolice Bolzana na Južnem Tirolskem skočil tik pod vrh lestvice, na 2. mesto, takoj za SŽ Olimpijo, ki je v zelo kakovostnem tivolskem derbiju dan prej ugnala Asiago s 3:2.

Jeseničani so se veselili le enega gola na Južnem Tirolskem. FOTO: Roman Šipić/Delo
Jeseničani so se veselili le enega gola na Južnem Tirolskem. FOTO: Roman Šipić/Delo


Železarji, v sezono so zaradi omejenega in tako v primerjavi s prejšnjo zimo tudi znižanega proračuna vstopili brez devetih nosilcev igre, so v teh jesenskih mesecih pokazali več obrazov, a pogosto je bila njihova igra všečna, obenem pa prevečkrat neučinkovita. In tako je bilo tudi tokrat pri favoritu. Gorenjci so se mu že v uvodni tretjini konkurenčno zoperstavil, po 40 minutah zaostajali le za en gol, nato pa v 45. minuti prek kapetana Andreja Tavžlja izid izenačili. Toda tu je bilo za ta četrtek jeseniške zgodbe konec. Gostje so namreč prejeli še tri gole, zadnjega resda v prazno mrežo, ko so poskusili brez vratarja in s šestim igralcem v polju doseči zasuk, a konec je pač razgrnil realna razmerja moči med moštvoma z 2. in 11. mesta v alpski ligi. Ta se bo nadaljevala v soboto, ko bodo Jesenice gostovale pri Fassi – obe moštvi sta doslej zbrali po 27 točk – Olimpija pa bo igrala v Salzburgu.

Preberite še:

Komentarji: