Jeseničani celinski pokal začeli z visoko zmago

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi tekmi turnirja drugega kroga celinskega pokala v Asiagu premagali turško ekipo Buz Adam Istanbul (5:1).
Fotografija: Jeseniški hokejisti proslavljajo gol v mreži turškega predstavnika. FOTO: Sij Acroni Jesenice
Odpri galerijo
Jeseniški hokejisti proslavljajo gol v mreži turškega predstavnika. FOTO: Sij Acroni Jesenice

Na turnirju nastopata še domači Asiago in srbska Vojvodina, samo prvo mesto pa vodi v nadaljnje tekmovanje. Jeseničani se za preboj med najboljših osem v tem po kakovosti drugem evropskem klubskem tekmovanju borijo s starim znancem iz alpske lige Asiagom in hokejskima neznancema iz Turčije in Srbije. Najprej so se danes pomerili s turško zasedbo, ki pa ima v svojih vrstah več kot pol članov iz Rusije, Ukrajine in Kazahstana.

Železarji so imeli sicer premoč in tudi precej več strelov na gol, a so šele v drugi tretjini dokončno strli tekmece. Začetek je bil obetaven po zadetku Erica Panceta v sedmi minuti, a je nato slovenska ekipa na naslednji gol čakala do 33., ko je v polno zadel zadnja okrepitev, mladi Rus z mehiškim potnim listom Andrej Galuškin. Tik pred koncem tretjine je Rudolf Polcs ob prednosti dveh igralcev na ledu poskrbel za 3:0.

Tekmeci so sicer znižali na 3:1, a je nato Luka Ulamec z zadetkom v 51. minuti poskrbel za trdno vodstvo Jeseničanov. Zmago je minuto in pol pred koncem, ob novi prednosti igralca več, dokončno potrdil še David Planko. V večerni drugi tekmi uvodnega kola se bosta pomerila Asiago in Vojvodina.

Na tem turnirju drugega kroga (skupina D) le prvo mesto vodi na turnir tretjega kroga, ki bo med 18. in 20. novembrom v slovaški Nitri, kamor sta poleg domače ekipe že uvrščena poljska Unia Oswiecim in ukrajinski Kremenčuk. V Asiagu bodo Jeseničani v soboto ob 16.30 igrali s srbsko ekipo, v nedeljo ob 20.30 pa še z domačo zasedbo.

»Težka tekma, že prej smo vedeli, da imajo kvaliteto, a mislim, da smo naredili tisto, kar smo si zadali pred tekmo. 'Nadrsali' smo jih in zasluženo zmagali. Vojvodina? Verjamem, da smo na papirju boljši nasprotnik, a to ne bo pomenilo nič, če tega ne bomo pokazali na ledu. V tekmo želimo maksimalno angažirano,« je za uradno spletno stran kluba povedal Pance.

Preberite še:

Komentarji: