Jeseničani in Ljubljančani brez muk v pokalni polfinale

Državni prvaki so s kar 11:1 odpravili klubski podmladek, podprvaki pa so bili s 7:0 boljši od Maribora. 

Objavljeno
09. september 2017 11.33
J. P.
J. P.

Celje - Po Triglavu in ECE Celju sta se v polfinale slovenskega hokejskega pokala pričakovano prebila še SŽ Olimpija in branilec krone iz minule sezone (do nje se sicer ni dokopal na ledu, temveč za zeleno mizo) SIJ Acroni Jesenice, ki v četrtfinalu nista imela pretirano zahtevnega dela. Današnja polfinalna para v Celju sta Triglav - SŽ Olimpija (16.30) in ECE Celje - SIJ Acroni Jesenice (20.30), finale bo jutri ob 18. uri.

Temeljito prevetreni Ljubljančani pod taktirko novega trenerja Andreja Brodnika, ki jih v prihajajoči sezoni čaka nastopanje v alpski ligi (AHL), so zaklenili mrežo in Mariborčane odpravili s 7:0 (3:0, 2:0, 2:0), strelec dveh golov Andrej Hebar je v drugo zadel celo ob igralcu manj na ledu. Po enkrat so bili uspešni še Petek, Uduč, Koren, Zibelnik in Pesjak.

V drugem včerajšnjem četrtfinalnem dvoboju sta si nasproti stali jeseniški moštvi, podmladek pa se kljub srčni in borbeni igri ni mogel izogniti porazu z 1:11 (1:1, 0:3, 0:7). Izid je bil izenačen skorajda polovico tekme, nato pa so državni prvaki premaknili v višjo prestavo in tekmečevo mrežo napolnili do vrha. Strelci: Brus 3, Kalan in Jezovšek po 2, Šturm, J. Sodja, Svetina in Tavželj; Kastel. Poraženci so zadeli ob številčni premoči na ledu, zmagovalci enkrat celo z igralcem manj na ploskvi.