Jeseničani po preobratu do osme zaporedne zmage

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige doma premagali Asiago s 5:3 (1:1, 2:2, 2:0).
Fotografija: Jeseničani so še utrdili vodilni položaj na lestvici alpske lige. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Jeseničani so še utrdili vodilni položaj na lestvici alpske lige. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Jeseničani so niz zmag v regionalnem tekmovanju podaljšali že na osem in trdno ostajajo na prvem mestu lestvice. Tokrat je bila zmaga v Podmežakli vredna še več, vsaj po psihološki plati, saj so ugnali drugo ekipo oziroma prve zasledovalce, za nameček pa še nadoknadili zaostanek dveh golov.

železarji so namreč danes do polovice tekme lovili tekmece. V prvi tretjini so jim ti ušli v 12. minuti, a je izid poravnal Gašper Glavič v 16. Slabše je kazalo v drugi, saj so Italijani najprej izkoristili igralca več, potem pa zadeli še ob izenačenih močeh in v 34. minuti je bil izid 1:3.

A se domači niso predali. Že do konca druge tretjine so spet poskrbeli, da sta bili ekipi na začetnem izhodišču, potem ko sta zadela Jaša Jenko manj kot minuto pozneje, ter v 39. minuti še Nejc Stojan.

Popoln preobrat pa so nato naredili na začetku zadnje tretjine. V le 75 sekundah so zadeli še dvakrat, najprej je bil natančen Jesperi Viikilä, »power play« pa je izkoristil Aljoša Crnovič, izid 5:3 pa se potem ni več spremenil do konca tekme.
V seriji tekem v domači dvorani Jeseničane naslednji dvoboj čaka v petek, ko bodo gostili še Bregenzerwald.

Preberite še:

Komentarji: