Jeseničani proti Feldkirchu dosegli deseto zaporedno zmago

Hokejisti Jesenic so v alpski ligi nadaljevali z zmagovitim pohodom, Feldkirch je padel s 4:1.
Fotografija: Moštvo Mitje Šivica je z deseto zaporedno zmago potrdilo izjemno formo. FOTO: Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Moštvo Mitje Šivica je z deseto zaporedno zmago potrdilo izjemno formo. FOTO: Foto: Jure Eržen/Delo

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige prepričljivo premagali Feldkirch s 4:1 in dosegli že deseto zaporedno zmago v tekmovanju.

Železarji so potrdili odlično formo, svoj zadnji poraz so doživeli 6. januarja z Asiagom.

Z današnjo zmago so spet povsem blizu vodilnima ekipama v ligi: SŽ Olimpija ima na prvem mestu 52 točk, Pustertal na drugem 51, Jeseničani pa zdaj 50, a imajo med vsemi tremi najmanj odigranih tekem.

Feldkrich je v soboto že igral s slovensko ekipo in v Ljubljani izgubil z 1:6, danes pa so ga premagali tudi Jeseničani.

Ti so odlično začeli tekmo in v prvi tretjini dosegli tri gole, strelski večer je začel Blaž Tomaževič v 6. minuti, nadaljevala pa Jaka Sodja v 14. in Žan Jezovšek v 17. minuti.

A nadaljevanje je bilo vendarle bolj umirjeno. Gostje s tudi danes razpoloženim vratarjem Alexom Caffijem (34 obramb) so vzpostavili ravnotežje, niso pa mogli priti do preobrata.

V zadnji tretjini so sicer nato tudi znižali izid, ko je bil v 49. minuti natančen Sven Grasböck. A Železarji so umirjeno pripeljali tekmo do konca, za piko na i pa je z zadnjim golom v 59. minuti, ko je Feldkirch poskusil še brez vratarja, poskrbel Žan Jezovšek.

Po prekinitvi, naslednji teden v alpski ligi ne bo tekem, se bodo Jeseničani v regionalnem tekmovanju spet borili 16. februarja, ko bodo gostovali pri zadnjem moštvu iz Linza.

Alpska liga
Sij Acroni Jesenice - Feldkirch 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Tomaževič 6., Sodja 14., Jezovšek 17., 59.; Grasböck 49.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: