Jeseničani so se vrnili iz Avstrije praznih rok

Železarji so dobro začeli in vodili, a doživeli prepričljiv poraz.
Fotografija: Patrik Rajsar (9) je popeljal Jeseničane v vodstvo, sledili pa so štirje goli v mreži njegovega moštva. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Patrik Rajsar (9) je popeljal Jeseničane v vodstvo, sledili pa so štirje goli v mreži njegovega moštva. FOTO: Uroš Hočevar

Dornbirn – Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Bregenzerwaldom z 1:4 (1:2, 0:2, 0:0). V prejšnjem kolu so v gosteh uprizorili zasuk in po zaostanku premagali Kitzbühel, a danes se scenarij ni ponovil, železarji so celo ubrali obratno pot. Zapravili so vodstvo in na koncu doživeli prepričljiv poraz.

Slaba popotnica je bila že torkova tekma državnega prvenstva, ko so Jeseničani doma presenetljivo izgubili s Triglavom z 2:3. Danes pa je bil začetek sicer dober, saj je Patrik Rajsar v deseti minuti poskrbel za vodstvo. Toda Bregenzerwald se je vrnil še v prvi tretjini, hitro izenačil, ob številčni prednosti pa tudi prešel v vodstvo. Železarji v nadaljevanju niso znali premagati vratarja Felixa Becka, na drugi strani pa so domači na polovici tekme Žana Usa še drugič ugnali ob igri 5-4. Ko pa so nato v 34. minuti prednost povišali še na 4:1, je bilo jasno, da goste čaka zahtevna naloga.

Kljub pritisku v zadnji tretjini (Beck je imel na koncu 37 obramb) pa se jim ni več uspelo približati niti ob dveh številčnih prednostih v zadnjih petih minutah dvoboja. Jeseničane ta konce tedna v regionalnem tekmovanju čaka še eno gostovanje, v nedeljo bodo igrali proti Lustenauu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentarji: