Jeseničani v boju za vrh po podaljšku prekratki

Hokejisti Jesenic so v Podmežakli gostili Ritten in izgubili po podaljšku z 2:3 v boju za vrh lige AHL.

Objavljeno
29. november 2017 22.39
hokej
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Jesenice - Jeseničani so se po zmagi nad drugi ekipo Celovčanov pred dnevi prebili na vrh lestvice, danes pa jih je čakal derbi z drugim moštvom alpske lige ter prvaki tega tekmovanja. Pred več kot 700 navijači so se slovenski hokejisti dobro odrezali večji del tekme in vodili še sredi zadnje tretjine, na koncu pa so zmago izpustili iz rok in se morali po podaljšku zadovoljiti zgolj s točko.

Po zadetkih v drugi tretjini in na začetku zadnje, slednjega je z igralcem več dosegel Tomaževič, je kazalo, da bodo domači uprizorili preobrat, toda izenačena tekma se je še enkrat obrnila, vratarja Clarka Saundersa (tekmo je končal s 35 obrambami, njegov tekmec na drugi strani Patrick Kileen pa z 41) pa so gostje za izenačenje premagali v 51. minuti.

Odločitev je nato padla v podaljšku, ko je v 64. minuti zadel Daniel Tudin. Kljub porazu so Jeseničani še pred Rittnom na vrhu lestvice, a imajo zdaj le še točko prednosti.

Zdaj železarje čaka dalji premor v alpski ligi, naslednjo tekmo bodo igrali sredi decembra, ko jih čaka nov slovenski obračun s SŽ Olimpijo. 

Jesenice : Ritten 2:3 (0:0, 1:1, 1:1; 0:1)