Jeseničani v seštevku gladko proti Celovčanom

V zaostali tekmi so premagali drugo zasedbo celovškega kluba KAC z 8:2.
Fotografija: Jeseniški hokejisti so gladko opravili s tekmeci iz Avstrije. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Jeseniški hokejisti so gladko opravili s tekmeci iz Avstrije. FOTO: Uroš Hočevar

Jesenice – Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zaostali tekmi prvega dela alpske lige premagali drugo zasedbo celovškega kluba KAC z 8:2 (2:0, 3:2, 3:0). Na prvi so zmagali s 3:2, tako da je bil skupni izid 11:4.

Jeseničani so danes opravili še zadnjo obveznost iz prvega dela sezone. Takrat so v vodstvu tekmovanja uvodne kroge zastavili kot seštevek dveh tekem istih tekmecev, po katerih šele skupni rezultat omogoča pridobivanje točk. Zaradi okužb pa so morali septembrsko tekmo Jeseničani prestaviti.
 

Rajsar in Sodja zadela po dvakrat


Zdaj so delo dokončali. Po 3:2 na prvi tekmi v Celovcu so imeli že prednost, status favorita pa so nato potrdili še na svojem ledu. Danes niso imeli večjih težav s sosedi z druge strani Karavank. V prvi tretjini sta v polno zadela Jaka Šturm in Mirko Djumić, v drugi dvakrat Sašo Rajsar in Jaka Sodja, v zadnji pa še Ahmed Jakupović, Erik Svetina in še enkrat Sodja. Po tej zaostali tekmi zdaj Jeseničane naslednja tekma regionalnega tekmovanja čaka 28. novembra, ko bo njihov tekmec Kitzbühel.

Zaradi novih terminov oziroma igranja zaostalih tekem v alpski ligi so pri obeh slovenskih udeležencih regionalnega tekmovanja spremenili za ta teden načrtovan urnik tekem. Po prvotnem načrtu bi namreč morala jeseniški in ljubljanski klub že zdaj odigrati tudi dva derbija za državno prvenstvo, ki pa sta prestavljena na 12. december in 2. januar. V alpski ligi pa bosta slovenska obračuna šele 2. in 9. marca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: