Jeseničani v zadnji tretjini vendarle do zmage

V tretjem nastopu v drugem delu tekmovanja v alpski ligi so ugnali Ritten s 3:1
Fotografija: Jeseničani so se danes vrnili na zmagovirto pot. FOTO: Foto Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Jeseničani so se danes vrnili na zmagovirto pot. FOTO: Foto Jože Suhadolnik/Delo

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tretjem nastopu v drugem delu tekmovanja v alpski ligi ugnali Ritten s 3:1 (1:0, 0:2, 2:0). Železarji so na prejšnji tekmi doživeli poraz po 11 uspehih, ko jih je s 4:1 premagal Asiago. Danes so se vrnili na zmagoviti tir, čeprav so se po zasukih morali kar potruditi za nove tri točke.

Danes pa so železarji dobro začeli. V osmi minuti je zadel Eetu Elo, toda to je bil za dolgo časa njihov edini gol. V izenačenem dvoboju so namreč gostje v drugi tretjini poskrbeli najprej za izenačenje, potem pa še za vodstvo v 37. minuti.

A zadnjo besedo so le imeli gostitelji. Najprej je v 43. minuti v polno zadel Patrik Rajsar, za preobrat pa je bil nato v 48. uspešen še Luka Ulamec. Gostje so ob koncu sicer poskušali brez vratarja priti vsaj do podaljška, a kljub igralcu več v polju niso več premagali domačega vratarja Oscarja Fröberga, ki je tekmo končal pri 32 obrambah.

V skupini master v alpski ligi igra šest najboljših ekip rednega dela, štiri si bodo že zagotovile končnico, preostali dve bosta imeli to možnost v dodatnih kvalifikacijah proti ekipam, ki so bile po rednem delu slabše uvrščene.

Naslednja tekma Jeseničane čaka v soboto, ko bodo gostovali pri Lustenauu.

Komentarji: