Jeseničani z novim trenerjem do zmage

Po odstavitvi Gabra Glaviča je hokejiste Jesenic do zmage nad Zell am See vodil Aleš Burnik. 

Objavljeno
28. november 2018 21.31
Posodobljeno
28. november 2018 21.33
Clarke Saunders je bil eden najbolj zaslužnih za zmago Jesenic. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Jesenice - Aleš Burnik, ki je na trenerskem stolčku hokejistov Sija Acronija Jesenic vsaj začasno zamenjal odstavljenega Gaberja Glaviča, je v alpski ligi debitiral z zmago. Jeseničani so s 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) premagali Zell am See. S 34 točkami so še vedno na sedmem mestu razpredelnice.

Čeprav so izpolnili osnovni cilj, pa z igro niso navdušili. Po prvi medsebojni tekmi, ki so jo slovenski prvaki dobili z 12:2, je marsikdo pričakoval lažje delo. Za odtenek so sicer bili boljši, tako da je njihova zmaga zaslužena, morajo pa priznati, da jih je nekajkrat rešil tudi vratar Clarke Saunders.

Gosti so imeli že kmalu štiri minute igralca več na ledu, a niso prišli do prave priložnosti, še več, prejeli so gol, Jeseničani so bili ob številčnem primanjkljaju uspešni še drugo zaporedno tekmo. Tokrat je bil v sedmi minuti strelec Aljoša Crnovič. V 15. minuti je še en protinapad uspešno zaključil Blaž Tomaževič, takrat je kazalo, da bodo gostitelji zlahka prišli do točk.

A tudi Avstrijci so pokazali zobe, ob koncu tretjine izid znižali, da pa niso bili v podrejenem položaju, je pokazalo tudi razmerje strelov po dveh tretjinah, obe ekipi sta sprožili 18 strelov, izid pa je bil po 40 minutah še vedno 2:1.

V zadnjem delu pa so gostitelji vendarle rešili vprašanje zmagovalca. V 50. minuti je svoj prvi gol po vrnitvi na Jesenice dosegel Erik Pance, gol gre tudi na dušo avstrijskega vratarja, končni izid pa je v 59. minuti postavil Tadej Čimžar.