Jesenice končno brez nočne more hrabro v boj proti Asiagu

Po uspešnem četrtku zanimiva sobota za slovenski moštvi v alpski ligi. V ponedeljek zbor reprezentance na Bledu pred turnirjem v Latviji.

Objavljeno
02. november 2019 09.00
Posodobljeno
02. november 2019 09.00
Hokejisti Olimpije proti Fassi občinsta niso navdušili z igro, so pa zanesljivo osvojili nove točke. FOTO: Blaž Samec/Delo
Ljubljana - Žal se doslej v sezoni ni zgodilo prav pogosto, da bi bili tako ljubljanska zasedba kot tudi jeseniška hkrati na tekmah alpske lige proti tekmecem iz Avstrije in Italije uspešni. Praznični četrtek pa je razveselil oba naša tabora s petimi točkami. Železarji so le
odgnali nočno moro podaljška, zmaji so se utrdili v zgonjem delu lestvice AHL.

Pred Gregorjem Polončičem, ki se še privaja na vlogo glavnega Olimpijinega trenerja, ni bilo lahke naloge. Tudi nekaj dni po zanimivem jubilejnem derbiju se namreč v tivolskih hodnikih in sploh med hokejsko srenjo pri nas ni bilo mogoče izogniti razpravam o sobotnih dogodkih. A hkrati je slačilnica seveda morala pospraviti v predal doseženo in misli usmeriti k novim izzivom. Za tekmo proti hokejistom iz doline Fasse, Slovencem znani predvsem po izhodišču k številnim smučiščem oz. priljubljeni Selli Rondi, so najzvestejši privrženci zmajev že vnaprej zapisali tri točk, vendar v tokrat praznem Tivoliju še zdaleč ni bilo adrenalina, kot smo ga opazili na omenjenem derbiju, igra pa je bila denimo daleč od tiste, s katero so zmaji premagovali tekmece v odločilnih tednih prejšnje sezone. A seveda je bila ob koncu najpomembnejša bera treh točk, s katerimi so ljubljanski hokejisti skupaj s Cortino za vodilnima Asiagom in Brunicom, drevi (19.30) pa bo pred njimi zahtevno gostovanje v Vipitenu.To moštvo se je namreč resno lotilo sezone, v kateri bo lovilo končnico.

image
Pred Žigo Pešutom (v zelenem dresu) in soigralci je zahtevno gostovanje v Vipitenu. FOTO: Blažž Samec/Delo


Izjemen izziv pa bo danes (Podmežakla, 18.00) tudi pred jeseniškim moštvom. Na krilih zmage v Salzburgu se bo pomerilo s prvouvrščenim Asiagom, ob pogledu v zgodovino najuglednejšim italijanskim klubom v AHL. Razpoloženje je bilo sicer v zadnjih dneh na Jesenicah spremenljivo. Navijačem nikakor ni šlo v račun, da so njihovi ljubljenci nazadnje v Ljubljani že četrtič v sezoni po podaljšku ali kazenskih strelih potegnili krajši konec palice, toda nato so vendarle čez nekaj dni na Solnograškem odgnali to nočno moro. Sicer so pri Salzburgu začeli slabo, v drugi tretjini zaostajali že za tri gole (1:4), toda do konca so vendarle izenačili, nato pa v podaljšku z golom Blaža Tomaževiča, zdaj tudi novega reprezentanta, osvojili dve točki.

SŽ Olimpija : Fassa 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)


Dvorana Tivoli, gledalcev 450, sodniki Kummer, Widmann, Puff, Weidhofer (vsi Avs).

Strelci: Ropret 2, Simšič, Sever.

Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, Fassa 6.
 

Salzburg ml : SIJ Acroni Jesenice 4:5 (2:1, 2:1, 0:2 – 0:1)


Dvorana v Ljudskem vrtu, gledalcev 100, sodniki Lazzeri (Ita), Orel, Matthey (oba Avs), Moidl (Ita).

Strelci: Zitz 2, Stapelfeldt, Harnisch; Ankerst, Svetina, J. Sodja, Grahut, Tomaževič.

Kazenske minute: Salzburg ml. 2, SIJ Acroni Jesenice 2.

Vrstni red: Asiago 28, Brunico 27, Cortina, SŽ Olimpija po 25, Vipiteno, Gardena po 24, Ritten 23, Zell am See 19, Lustenau, Fassa, Feldkirch, SIJ Acroni Jesenice po 18, KAC II 16, Salzburg ml. 13, Kitzbühel 12, Bregenzerwald 8, Vienna II 6, Linz II 2.

 

Matjaž Kopitar izbral rise


V naslednjem tednu bodo ligaška tekmovanja po Evropi prekinili, pred prenovljeno slovensko vrsto s selektorjem-povratnikom Matjažem Kopitarjem je gostovanje v Liepaji na latvijski obali, kjer se bo od 7. do 9. t. m. pomerila z domačo reprezentanco, Belorusijo in s Francijo. Zbor risov bo v ponedeljek na Bledu.

Seznam za turnir v RIgi – vratarji: Gračnar (Storhammar, Nor), Krošelj (Mlada Boleslav, Češ), Pintarič (Rouen, Fra); branilci: Crnović (SIJ Acroni Jesenice), M. Čepon, Planko, Zorko (vsi SŽ Olimpija), Gregorc (Vitkovice, Češ), Magovac (Poprad, Svk), Pretnar (Ošwiecim, Pol), Repe (Košice, Svk); napadalci: Čimžar (Katowice, Pol), Glavič, Hebar, Tomaževič (SIJ Acroni Jesenice), Goličič (Bordeaux, Fra), Jeglič (Zlin, Češ), Maver (AIC, ZDA), Kalan, Koblar (oba Ošwiecim, Pol), Kuralt (Fehervar, Mad), Ograjenšek (Graz, Avs), Tičar (Oskarshamn, Šve) in Zajc (Innsbruck, Avs).

image
Gol odločitve za zmago Jesenic v Salzburgu je zabil Blaž Tomaževič, ki je zdaj tudi med reprezentančnimi kandidati. FOTO: Mavric Pivk/Delo