Jesenice po drugačni poti, a brez hujših zapletov

V alpski ligi pri vrhu stari znanci – Čimžar postaja udarni adut, Rodmanu ne bo treba na operacijo.
Fotografija: Tadej Čimžar se je takole veselil prvega gola, nakar je pozneje še enkrat zadel v polno in prispeval viden delež k domači zmagi.

FOTO Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tadej Čimžar se je takole veselil prvega gola, nakar je pozneje še enkrat zadel v polno in prispeval viden delež k domači zmagi. FOTO Uroš Hočevar

Jesenice – Po gladki sredini zmagi s podružničnim moštvom KAC (9:1) so Jeseničani preskočili drugo oviro zapored na domačem ledu, tokrat so se morali za točke proti Kitzbühlu (4:1) bolj potruditi. Že danes jih čaka kranjska obveznost v domačem prvenstvu, nato v četrtek zahtevno gostovanje v Rittnu, hokejskem mestecu v okolici Bolzana. Olimpija je bila konec tedna prosta.


V Podmežakli ohranjajo redno število obiskovalcev med 500 in 700 na tekmo, zgodba je podobna gledališkemu abonmaju, gre dejansko za stalne podpornike železarjev, ki se večinoma ne premikajo s svojih sedežev. Stojijo najglasnejši člani skupine Red Steelers, s spodbujanjem in bobnanjem poskušajo še na svoj način poskrbeti za energijo na ledu domačega moštva, a na dlani je, da nekdanjega ognjevitega ozračja Podmežakle ne bo do uvodnega domačega derbija za točke AHL (na sporedu bo 27. ali 28. t. m.) in pozneje izločilnega dela tekmovanja.

Igra železarjev ne glede na povsem spodobno 4. mesto na lestvici v tej sezoni ni tako všečna in prepričljiva kot pred enim letom. A to po odhodih branilcev Mihe Logarja, Aleksandra Magovca in Davida Planka, finskega napadalca Markusa Piispanena ter še nekaterih niti ne preseneča. Za državne prvake je vsekakor dobro, da se je k moštvu iz Severne Amerike spet vrnil vratar Clarke Saunders ter da nekateri z izkušnjami prejšnje sezone opozarjajo nase. Tadej Čimžar, v soboto dvakratni strelec, je ta čas udarno ime v postavi Jesenic in potem ko se je že v prejšnji sezoni približal vabilu k reprezentanci, bi to prav lahko dočakal za novembrski uvodni zbor pod vodstvom novega selektorja Iva Jana.


Rodman brez operacije


»Priznajmo si, da je moštvo spremenjeno in da ne gre vse tako gladko. Zdaj peljemo naš voz po malce drugačni poti, a še kar dobro nam gre,« ocenjuje Gaber Glavič v dneh, ko so njegovi igralci spet v znani družbi moštev iz zgornjega dela lestvice: »V sezoni se bo zgodilo še marsikaj, očitno je Brunico malce močnejši, Ritten denimo slabši, moramo biti pozorni na Lustenau in Feldkirch. Sedem ali osem moštev izstopa, tako je pravzaprav v slehernem tekmovanju, kjer gre za podobno število klubov.« Jeseničani so sicer na sobotni večer začeli napadalno, si zlasti v 2. tretjini privoščili preveč prepiha pred svojimi vrati, a ob koncu le mirno sklenili tekmo. Zares dodane vrednosti v Podmežakli pač trenutno ni, igralec najvišjega ratinga, David Rodman, je na seznamu poškodovanih. A zdaj je jasno, da mu zaradi natrganih kolenskih vezi ne bo treba na operacijo.

Preberite še:

Komentarji: